Шведският масаж - какво трябва да знаем

Полезен ли е и кога се препоръчва?
Шведският масаж - какво трябва да знаем

Още по темата

Полезен ли е шведският масаж и кога се препоръчва?

 Няма човек, който да не харесва отпускащите масажи, защото те са полезни както за тялото, така и за душата. От тази статия имате възможност да научите малко повече за масажите и считаме, че ще ви бъде интересно.

 Масажът е вид масажна терапия и е познат още като шведски масаж. Той е най-разпространеният вид и при него терапевтите работят върху най-горният пласт на кожата като използват гладки продължителни  движения и масажно масло или масажен лосион.

 Този вид масаж подобрява циркулацията на кръвта, облекчава мускулното напрежение, премахва болките, подобрява тонуса и здравословното състояние на организма като цяло. Освен това този масаж спомага за изчистване на млечната киселина и други шлаки от организма, а това намалява болката и сковаността на мускулите и ставите.

 Масажът се използва при болки в гърба, мигрена и главоболие, респираторни заболявания, артрит, тендинит и други възпалителни заболявания, навяхвания и мускулни спазми, за по-добра циркулация на кръвта и възстановяване след операция.  

 Масажът действа тонизиращо и затова е полезен да се прави при стрес, натрупан през деня или цялата седмица. Този вид масаж стимулира имунната система.

 От изключително голямо значение е този, който го масажират, да се чувства комфортно, да бъде предразположен, за да бъде ефективен масажът, който най-напред се извършва по гърба, а след това преминава върху ръцете и краката.

 Ако по време на масажа се почувства някаква болка, то е защото се упражнява натиск върху определени точки по тялото, където има най-много напрежение. Но непосредствено след процедурата човек се чувства напълно отпуснат, тонизиран и много спокоен.

 Важно:  Не се препоръчва масаж, ако кожата е инфектирана или има отворена рана, веднага след операция както и след облъчване и химиотерапия, освен ако не е препоръчано от лекар. Също така не се препоръчва масаж, ако човекът има склонност към съсиреци, при сърдечно-съдово заболяване и бременност. В подобни случаи консултацията с лекар е задължителна.

Източник:Перото.нет

ключови думи:
масаж релакс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април