Какво убива желаието за секс?

Няколко причини защо може да нямате настроение
Какво убива желаието за секс?

Престанали сте да искате секс? Това е тревожен сигнал, а липсата на желание невинаги е свързано със здравето. БГНЕС разкрива някои установени от специалистите причини, чието отстраняване ще върне интереса ви към противоположния пол. 

Стресът, нервността, безпокойството и недоволството изтощават не само психически. В такова състояние никога няма да се съгласите на секс. Учете се да изключвате външните дразнители. 

Недостатъкът на сън провокира умората, раздразнителността, намалява равнището на тестостерона и вдига съдържанието на кортизола в кръвта, който носи тревожното състояние.

Преяждането на вечеря кара организма ви да се заеме с преработката на храна, а не със секс. Старайте се да ядете не преди лягане, а и се ориентирайте на леки и постни продукти. 

Алкохолът притъпява усещанията и влияе на ерекцията. Освен това той обезводнява организма и намалява влажността на влагалището при жените. 

Излишното тегло изключва разнообразието в секса, затруднява дишането и оросяването на половите органи с кръв, което се отразява директно на качеството на половия акт и на самия оргазъм. 

Оралните контрацептиви променят хормоналния фон на жената, при несъответствие не предизвикват сухост на влагалището, болки по време на проникването и усложнения при достигането на оргазъм.

Ниската самооценка също е пречка. Ето защо чувствайте се уверено в леглото, а за целта харесвайте тялото си. Не търсете недостатъци във фигурата си. Просто се наслаждавайте на възможността да се отдадете на секс с любимия човек.

Източник - БГНЕС

ключови думи:
либидо секс

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април