Пет причини да обичаме секса

Сексът ни прави по-здрави, по-умни и по-добри
Пет причини да обичаме секса

Сексът не само регулира настроението на човека, но подобрява и здравословното му състояние, твърдят учени. Кои са причините? 

  • След оргазъм над 1,5 пъти се увеличава количеството на фагоцитите – белите кръвни телца. А именно те според лекарите, повишават защитните сили на организма, унищожат раковите клетки и се сражават с различните вируси. Ето защо докторите смятат, че сексът сериозно засилва имунитета на организма, в този случай нараства нивото на имуноглобулин в кръвта. Освен това оргазмът облекчава болките при мигрени, главоболието, помага на жените да се отърват от много хронични и предменструални болки. 

1696939Pinterest

  • Последните изследвания нагледно оказват, че сексът вдига IQ на човека. Рода човешки поумнява от по-чест или поне редовен интимен живот. Австралийският учен Пери Барлет твърди, че сексът и бягането стимулират изработването в организма на вещество, което отговаря за образуването на нови клетки в мозъка. По време на полов акт в кръвта се появява пролактин, който помага на организма да поддържа работоспособността на мозъка и да предотвратява болести от типа на Алцхаймер или Паркинсън.
  • Освен това сексът прави човека по-спокоен. Пролактинът, който нахлува в кръвта след оргазма, сериозно отслабва действието на друг хормон, появяващ се в кръвта при възбуда - дофаминът. Като цяло победата на първия над втория хормон носи на човек чувството на пълнота и удолетвореност.
  • Някои учени уверяват, че при редовен секс човек става по сговорчив и по-добър. За подобен случай има и специален термин - "мил човек". Тук обяснението е, че след оргазма в кръвта се изработва хормонът окситоцин, който може да умилостиви и най-суровия характер.
  • Някои лекари смятат, че сексът е "диета и фитнес в един флакон". В тези дум има доза истината. Защото ако жената мине на диета, потребността й от секс рязко се увеличава. По време на секс пък се изразходват немалко калории. Така че получава двоен ефект, който се отразява добре върху фигурата на представителката на прекрасния пол.

Източник - БГНЕС

Още по темата: 

10 грешки, които допускат жените в леглото

10 грешки, които допускат мъжете в леглото

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Козирог
22 декември – 20 януари