Най-лесните трюфели на света

Шоколадови. Приготвят се от 3 съставки. Идеална компания за кафето ви. О, да!
Най-лесните трюфели на света

Има ли смисъл да признаваме, че обичаме трюфели? Всъщност, това е любимата специална награда за една част от екипа, която се самомотивира чрез нея при нужда ;)

Е, не можете да си представите възторга на същата част от екипа при вида на най-гениалната рецепта: шоколадови трюфели от само 3 съставки. О, да!

Обикновено този вид бонбони изисква списък с продукти, дълъг почти цяла страница, и половин уикенд на разположение. Но това вече изобщо не е задължително.

Ето и необходимите 3 съставки:

35 шоколадови бисквити тип сандвич (Орео или подобни)

220-230 грама крем сирене, натрошено на малки кубчета

200 грама шоколад, средно сладък или черен (до 70% съдържание на какао), разтопен на водна баня

Приготвянето отнема 15 минути! Ето така:

В блендер или кухненски робот смелете бисквитите до фини трохи. Изсипете ги в плътен полиетиленов плик за съхранение на храна (от тези с цип отгоре или подобен) и затворете плътно. Добавете и крем сиренето и започнете да размачквате съдържанието с ръце, докато трохите и сиренето не се смесят напълно, без бучки.

Отворете плика и започнете да оформяте малки топчета с ръце.

inm.com

Ако сместа е твърде мека, оставете готовите топчета да се охладят в хладилника за 15-20 минути. След това ги потопете добре в разтопения шоколад и ги подрете в тава, покрита с фолио или хартия за печене.

Поръсете с цветни или шоколадови пръчици, какао, смлени ядки или каквото ви хрумне и оставете в хладилника за около час.

inm.com

Това е! Резултатът е безотказно впечатляващ всеки път :)

inm.com

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април