Плоският корем не е мираж с тези съвети

Плоският корем не е мираж с тези съвети

Всяка жена мечтае за плосък корем. И не само жена. Мъжете често са много по-суетни от дамите. Но как да оформим тяло като суперзвезди след като сме по цял ден пред компютъра? Има няколко съвета, които е добре да следваме в дългосрочен план, за да се радваме на хубаво телце. И съвсем не е задължително да правите стотици коремни преси. Има още много съвети и упражнения, които стягат корема и го правят плосък и съблазнителен. Ето ги и тях:

1798063

Никакви въглехидрати.

Или поне не от простите. Те задържат водата, а това води до подуване на корема. И ако си мислите, че ще внимавате, пак се замислете колко е лесно човек да изяде 1000 калории – една пица, питиета и десерт, и сте готови. И даже може и да не се ограничите до 1000. И заради това, че задържат вода, в близките дни съвсем спокойно кантара може да покаже два килограма повече. Ето защо нека менюто ви съдържа по-малко въглехидрати. Наблегнете на плодовете, зеленчуците и зърнените храни. Да, и в тях има въглехидрати, но те са сложни, което значи, че по-бавно се освобождават, оставате сити, заредени с енергия и се чувствате далеч по-добре.

Можем и без пшеница

Друг виновник за подутият корем е глутенът. Това е протеин, който се съдържа във всички житни култури или поне в най-често използваните – пшеница, ръж, ечемик. Откажете ли се от продуктите с глутен, ще забележите значителна разлика върху стомаха си.

Със или без мляко?

Млякото също може да е значително опасно що се отнася до комфорта на стомаха. И неговият външен вид. Много от професионалистите, занимаващи се с фитнес и бодибилдинг изобщо не ядат мляко. Сега, вие може и да не се откажете напълно, все пак в него има калций, но не прекалявайте. Може да замените с бадемово мляко.

Без соя

Свикнали сме да смятаме, че соята е една от здравословните храни за нашия организъм. Истината е обаче, че тя съдържа една съставка, която е перфектната имитация на естроген и затова може да доведе до напълняване и подут стомах.

Никакво газирано

Газираните напитки може да причинят доста проблеми на стомаха – подуване и газове са само част от тях. Освен това в тях има и много  фруктозен сироп, който силно допринася за наднорменото тегло. Диетичните пък напитки съдържат подсладитеи, които може да засилят апетита.

Свеж лимонов сок с вода

Като сте се отказали от газираното, не означава, че не можете да пиете свежа и ароматна напитка. При това напълно естествена. Смесете минерална вода с прясно изцеден ок от лимон и получавате идеалното средство за летните жеги. При това без дискомфорта в стомаха. А и лимонът помага на храносмилането и изкарва излишната вода от организма, тъй като е диуретик.

Планк упражнения

Не бива да забравяме упражненията за нашата мисия плосък корем. Опорните упражнения, известни още като планк, са идеалното средство за постигане на нашата цел. Правят се много лесно – просто заставате на пода с лице надолу, като се опирате на лакти или цели длани, а също и на пръстите на краката си. Стремите се да държите тялото изправено в права линия и броите първо до десет, а после и до повече секунди.

1798061

ключови думи:
плосък корем съвети

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април