4 упражнения за отличен баланс

Които ще ви отнемат само 10 минути
4 упражнения за отличен баланс

Поддържането на отличен баланс в тялото ще ви даде възможност да се чувствате уверени при посрещането на текущите си отговорности и в същото време да сте изпълнени с енергия.

Най-важните центрове на баланса се постигнат с конкретни упражнения, които натоварват мускулните групи на корема, дупето и ръцете.

Тази рутинна тренировка е на Лариса Дидио, която можете да изпълнявате всекидневно в рамките на 10 минути.

За нея ви е необходима лека подложка, която можете да направите от пяна, книга или навито на руло малко одеяло или хавлиена кърпа за тяло.

Изпълнявайте всяко упражнения в рамките на 45 секунди като правите почивка в рамките на 30 секунди. Повторете целият цикъл от упражнения още два пъти.

1646568Mitch Mandel

Поставете петите на направената от вас подложка в лек разкрачен стоеж, така че краката да се намират на нивото на раменете. Започнете да клякате така, сякаш се опивате да седнете на стол като същевременно с това изнасяте ръцете назад към гърба, след което с изправянето ги вдигате отново над главата.

1646569Mitch Mandel

Вземете гири във всяка ръка. Поставете единия крак на постелката и започнете да изпълнявате клекове, като придържате през цялото време гърба изправен. Движението на ръцете трябва да следва движението на тялото.

1646567Mitch Mandel

Поставете ръцете си на поставката като опората ви да е на ръцете и коленете. Гърбът ви трябва да е изправен. Спуснете тялото надолу, след което повдигнете крака назад, както е показано на фигурата. Сменете след това крака или ги редувайте - ляв и десен крак.

1646570Mitch Mandel

Легнете по дължината на подложката, така че тя да ви попада точно по продължение на гръбначния стълб. Сложете лявата ръка зад тила, свийте краката в коленете, така че да имате стабилна опора и започнете да повдигате само лявата страна на тялото без да спускате главата. След което сменете ръка и повторете същото упражнение.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април