5 кардио мита, на които да не вярвате

5 кардио мита, на които да не вярвате

Най-важното

Кардиото е един от основните видове тренировки. Навярно сте чували какви ли не неща относно тези упражнения, но не всички са верни. Ето няколко мита за кардиото, на които не трябва да вярвате, защото не са верни.

1. Кардиото ще ви помогне бързо да свалите килограми. Вярно е, че когато правите кардио упражнения във фитнеса ще изгорите много калории и бързо ще стопите килограми, но това не са грешни килограми, обяснява Грег Джъстис, фитнес инструктор от Канзас. Кардио упражненията изгарят и мускули, и мазнини. За да намалите изгарянето на мускули е необходимо да добавите и силови упражнения, които ще заздравят мускулите и ще започнете да изгаряте само мазнините.

2. Ако не тренирате поне 1 час няма да имате полза. Джъстис обяснява, че всяко едно движение има значение. Може да тренирате 1 час, но може и 10 минути все ще ви е от полза. Естествено ако 1 час тренирате ще постигнете по-бързо резултата от колкото ако тренирате 10 минути, но всяко едно движение ще ви помогне да изгорите ненужните калории и ще ви помогне в битката с наднорменото тегло.

3. Кардиото на гладно изгаря най-много мазнини. Ако тренирате на гладно няма да имате енергия да направите тренировката пълноценно. Ако смятате, че като няма храна в стомаха ви, ще започнете да горите мазнините, които са се натрупали, грешите. Когато тренирате на празен стомах, ще започнете да изгаряте първо мускулите, а не мазнините.

4. Можете да пропуснете загрявката. Мислите си, че когато бягате с бавна скорост не ви е нужна загрявка и почвате веднага да бягате. Това е грешно, защото когато не загреете рискувате да получите контузия. Също когато сте загрели предварително, бягането ви ще спори. И не на последно място, когато сте загрели хубаво, вашето тяло е по-предразположено към изгаряне на калории.

Вижте още: Тренировката, която изгаря 1000 калории.

Вижте още: 7-минутна тренировка за добра кондиция.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
бягане кардио митове

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май