В деня преди маратона...

... обърни внимание на тези няколко препоръки
В деня преди маратона...
inm

Нека приемем хипотетично, че ви предстои да се включите в маратон утре :) Времето е прекрасно, тренирали сте яко, чувствате се в чудесна физическа форма и имате оптимистично предчувствие за представянето си във въпросното състезание.

За да се справите още по-добре обаче, ще си позволим да ви дадем тези няколко бързи и важни съвета:

В нощта преди събитието в никакъв случай не подлагайте под съмнение подготвеността си. Просто е твърде късно за колебания.

Въпроси от сорта: "Дали ще се справя?" и "Готов ли съм?", нямат място в съзнанието ви. Въобще. Изгонете ги веднага и започнете да мислите позитивно. Нещо повече, препоръчително е да не изморявате краката си преди маратона. Отдайте се на качествена почивка и събирайте сили - ще са ви необходими в предстоящото приключение.

inmПриготвихте ли спортния екип? Е, какво чакате – действайте! Всъщност, не ви препоръчваме да си купувате нови дрехи или обувки точно сега. Добре е предварително да сте тествали колко комфортно е облеклото, с което ще тичате. В противен случай, рискувате да се чувствате неудобно в него. И това да се отрази негативно на представянето ви.

На сутринта хапнете добре, съобразявайки се с индивидуалните нужди на тялото си. Нека закуската ви бъде богата на протеин, за да ви снабди с нужната енергия. Да е максимално засищаща, но не натоварваща. 

Не закъснявайте за голямото събитие, защото това ще ви създаде излишен стрес, който никак не ви е необходим в момента.

Разбира се, препоръките биха могли да бъдат и много повече, имайки предвид предизвикателството, което ви очаква. Но ще спрем тук, за да не ви отегчим.

Искрено ще се радваме обаче, ако споделите с нас стратегията, на която разчитате в деня преди участие в маратон. Ако имате такава, разбира се ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април