Какво се случва с тялото ви след 15 мин разходка

Обуйте удобните обувки и излизайте
Какво се случва с тялото ви след 15 мин разходка

Много от вас смятат, че единственото решение да сте във форма и в тонус е с редовен фитнес. Надъхани, вероятно сте дали куп пари за месечна/годишна карта и още на 30-ия ден виновно сте си казали: "Не мога, това не е за мен!".

Има и по-лесен начин. Той пак изисква постоянство, но пък е приятно, необременяващо и ефективно. Скорошно изследване на Харвард разкри, че 15-минутно ходене на ден може да удължи живота ви с години.

Ето и до какви изводи са стигнали учените.

Костите стават по-силни

След 30-те костите започват да губят плътност. С редовно ходене ще ги укрепите и ще ги направите по-здрави.

Горите калории

Когато се движите, тялото гори калории. Изследване на университета в Тенеси твърди че жените, които ходят повече, имат по-малко мазнини от жените, които само ходят на фитнес. Това става особено видимо между 40 и 66 г.

Добро настроение

Асоциацията на американските психолози е направила експеримент върху студенти и е установила, че настроението им рязко се повишава след разходка от 12 минути.

Повишава креативността

Според изследване на Станфорд ходенето е по-добър двигател за креативността от седенето. Така че следващия път, когато трябва да мислите нещо креативно, не стойте на едно място.

Зареждане от природата

В Япония има практика, която се казва "къпане в гората" и тя зарежда не само тялото, а и духа. Разхождайки се сред природата под слънчевите лъчи и на свеж въздух, лесно ще преборите депресията и ще прочистите ума си. Ако имате парк наблизо, не се колебайте!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април