Стягаме корема с балет на ластици

Стягаме корема с балет на ластици

Студът през зимата стимулира организма ни да складира хранителни вещества. Ето защо повечето от нас се оказват с няколко килограма по-тежки през пролетта, когато паласките започват издайнически да се показват над колана на полата или панталона. Именно април е месецът, в който трябва да се стегнем и да намерим малко повече време в забързаното си ежедневие за тренировки. И тук възниква въпросът какъв спорт да изберем?

Все още ниските температури рано сутрин не позволяват тичане в парка или каквото и да било кардио упражнение навън. Особено ако човек не е в добра здравословна форма. В такива случаи специалистите препоръчват занимания в закрити помещения. Фитнесът обаче невинаги е най-подходящият спорт. Понякога там има прекалено много хора и човек няма възможност да проведете тренировката си така, както би искал. Мнозина не обичат скучното тичане на пътеката и еднообразните упражнения на уредите. И тук идва най-голямата изненада – има няколко спортни зали, които предлагат на пръв поглед малко странни, но изключително полезни занимания. Балетът с еластични бънджи въжета е идеален за стягане на коремните мускули и стопяването на паласките в областта на ханша. Той също така подобрява координацията в движенията на ръцете и краката, което го превръща в идеален за по-големи деца със синдром на Даун например. Тъй като щади ставите и няма как да се получи травма, от него могат да се възползват и хора в напредвала възраст с остеопороза.

Всъщност тренировките с бънджи в зала стават популярни след едно видео на танцово студио в Банкок, Тайланд. Група балетисти публикували в социалните медии клипове с тренировките си. В тях се вижда как те се привързват с еластични въжета около кръста си и започват да скачат от стена в стена, да се блъскат за секунда в пода или да се реят из въздуха. Оказва се, че хората бързо се влюбват в този забавен стил на спортуване и бънджи балетът печели много привърженици по цял свят. Този тип тренировка позволява на човек да победи гравитацията и като един истински спайдърмен да отскача до тавана, да виси във въздуха и дори да танцува по стените на спортната зала, сякаш има невидима паяжина. Този спорт позволява на всеки да развихри въображението си, да полети съвсем буквално, да скача като нинджа и заедно с това да натовари тялото си по-добре от всяко друго кардио упражнение.

 Класическо оборудване на летящ балет.

Класическо оборудване за летящ балет

 

Преди интензивната тренировка е нужна добра загрявка, твърдят онези, които вече са го изпробвали. По думите им така се натоварват всички мускули в тялото си, защото те през цялото време трябва да са стегнати. Най-голям е ефектът от този нестандартен спорт върху коремните мускули, така че, ако човек иска да си извая плочки за лятото, тези тренировки ще са му от голяма полза. Разбира се, за целта трябва да се внимава и с храненето. Принципно коремните преси не са любимо занимание на хората с малко повечко тлъстинки в тази област. Те са трудни за тях, освен това са еднотипни и скучни. Ето защо тренировките с еластични въжета са един чудесен и много забавен начин за борба с паласките. Най-голям ефект за тази проблемна област ще има, ако по време на тренировките се използват стените вместо пода. Танцувайки по тях, човек неусетно стяга ханша и корема. А като бонус – се забавлява.

Биоритъм - ВОЙНА С КИЛОГРАМИТЕ: Стягаме корема с балет на ластици

У нас спортните центрове често заменят бънджи балетът с висящата йога, но резултатите са сходни.

 

Разбира се, подобно на всяка друга тренировка и тази започва със загрявка. При нея най-голямо внимание се обръща на коремните мускули, защото, след като човек сложи колана около кръста си, няма да спре да ги натоварва. В началото трябва само да стои неподвижно на бънджи въжето, докато се свикне с него. След това инструкторът показва различни движения, които спортуващите трябва да повторят. Накрая тези движения могат да се съчетават така, че да се получи цяла хореография. Бънджи въжетата позволяват на трениращите да извършват маневри, които иначе не биха могли да направят. Те могат да плуват безтегловно във въздуха, да висят с главата надолу като прилепи или да тичат по стените до тавана и да падат свободно надолу, без дори да докосват пода.

 

  Заниманията комбиниращи бънджи скоковете с балета са идеални за стягане на коремните мускули.

 

Заниманията комбиниращи бънджи скоковете с балета са идеални за стягане на коремните мускули.


Общо взето, една такава нестандартна тренировка е комбинация между танци и въздушна аеробика. Почитателите на тези два спорта лесно могат да ги съчетаят. Това ще им достави както по-голямо удоволствие, така и по-сигурни резултати. Най-хубавото е, че цялата тренировка е съпроводена от музика, която човек може да избере сам в началото на заниманията. Хоризонталните танци по стените, вместо вертикалните по пода, всъщност са двойно по-натоварващи за мускулите, твърдят инструкторите. По думите им бънджи балетът определено е по-сложен от класическия. Причината е, че се изискват повече усилия, за да може човек да стои в хоризонтална позиция спрямо стената. Освен това се изисква и по-голяма и по-добра координация на движенията. Тренировките са подходящи не само за възрастни, но и за деца. При тях малчуганите могат да изразходват цялата си енергия, като в същото време оставят въображението си да работи на максимум. Повечето от тях се вживяват в ролята на любимия си супер герой. Според инструкторите тренировките са подходящи за цели семейства – особено когато родителите няма къде да оставят децата си, докато тренират в залата. За да се запише човек за такава тренировка обаче, доста ще трябва да порови в интернет, защото все още у нас има твърде малко зали, които да предлагат бънджи танци.

Разпродажба Бънджи флай фитнес кабел танц йога съпротива упражнение латексова тръба тренажерное обзавеждане | Магазин < Start-Online.today

 

Източник: "Телеграф"

 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май