Тайната на плоския корем не се дължи само на коремните преси

Обогатете обичайната си тренировка!
Тайната на плоския корем не се дължи само на коремните преси

Представете си да се радвате на плосък корем по всяко време на денонощието! Постигането на това не е невъзможно, особено ако съчетаете правилната тренировка с рационално хранене.

Тайната на плоския корем не се постига единствено и само с огромното количество коремни преси, на които да залагате всекидневно. Можете да го постигнете с най-различни упражнения, които да допълнят и обогатят обичайната ви тренировка.

Освен това, за да се радвате на плосък корем е необходимо да държите стойката си по всяко време и при всякакви обстоятелства изправена, така че изглеждате по-слаби, по-стройни, по-грациозни и по-красиви.

За да постигнете плосък корем е необходимо да засилите мускулите на корема, на гърба  и да увеличите значително гъвкавостта на тялото си.

Предлагаме ви система от упражнения от Пилатес на Prevention.com, които са подходящи за практикуване всеки ден в домашни условия. Благодарение на тях ще постигнете желаните резултати.

1636773Hilmar Hilmar/Model Brienne Michelle

Легнете по гръб с ръце зад врата. Вдигнете краката, така че да са перпендикулярно на пода и леко раздалечени един от друг. Повдигнете леко главата, така че да виждате краката.

1636775Hilmar Hilmar/Model Brienne Michelle

Вдишайте и започнете плавно да спускате краката към пода. Издишайте докато ги вдигате отново нагоре. Направете 4 серии по 8-10 повторения.

1636770Hilmar Hilmar/Model Brienne Michelle

Легнете по корем с ръце разположени до тялото и дланите сочещи нагоре. Поставете челото си на пода. Стегнете тялото и повдигнете торса си от пода заедно с главата, задръжте в тази позиция около 20-30 секунди. След което се върнете в изходна позиция и направете пауза. Повторете още 5-6 пъти.

1636777Hilmar Hilmar/Model Brienne Michelle

От позицията си по корем изпънете ръцете над главата, с чело опряно на пода. Дръжте краката и ръцете леко раздалечени един от друг. От тази позиция повдигнете краката колкото се може по-високо, задръжте в тази позиция за около 10-20 секунди, след което се върнете в изходна позиция. Повторете още 5-6 пъти.

1636774Hilmar Hilmar/Model Brienne Michelle

Застанете в изправен стоеж с леко раздалечени крака. Повдигнете ръцете над главата, така че да са на широчината на раменете. Направете крачка назад и стегнете мускулатурата на корема и изправете в хубава стойка гърба. Задръжте в тази позиция в рамките на 30 секунди, след което повторете същото упражнение с другият крак.

1636776Hilmar Hilmar/Model Brienne Michelle

Седнете на ръба на стол с изправен гръб и леко разкрачени крака. Повдигнете ръцете над главата и изпънете допълнително тялото като в същото време си поемете и дълбоко въздух. Останете в тази позиция в рамките на 10-15 секунди, след което издишайте и отпуснете ръцете върху краката. Можете да повторите от 3-4 пъти, до пълното освобождаване на напрежението, което изпитвате в гърба.

1636771Hilmar Hilmar/Model Brienne Michelle

Изправете се в леко разкрачен стоеж. Свийте лявата ръка зад гърба, а с дясната от горната страна се постарайте да хванете лявата. Останете в тази поза в рамките на 10 секунди, след което повторете същото движение, но с другата ръка.

1636772Hilmar Hilmar/Model Brienne Michelle

Седнете на ръба на стол като поставите ръцете зад гърба на таза. Изправете гърба и повдигнете главата нагоре към тавана. Стиснете плешките заедно и леко натиснете корема си напред, гърдите повдигнете нагоре към тавана. Внимателно пуснете главата си назад, доколкото е възможно. Задръжте в тази позиция за около 10 секунди.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април