Упражнения при остеохондроза

Упражнения при остеохондроза

Остеохондрозата се изразява с постоянни, трудно поносими болки в главата. Обикновено хората, които страдат от това заболяване, не могат да си обърнат главата встрани, да я наведат. При остеохондроза се появяват и болки в кръста и краката.

Тя се причинява от изменения на гръбначния стълб в междупрешленните дискове. Причината за заболяването най-често е  травма, ревматизъм, продължителна неподвижност или еднообразна работна поза.

Има няколко упражнения, които можете да направите, за да избегнете остеохондроза.

1795960

Разходете се из стаята или офиса си, може и на място, като правите широки махове с ръцете си в продължение на минута. Дишайте свободно през това време.

Поставете единият крак енергично пред другия. В същото време завъртете тяло на ляво и в дясно. Дишайте свободно.

Поставете ръцете на хълбоците си. Бавно повдигане на ръцете си отстрани до горе, като през това време вдишайте. Издишайте при свалянето на ръцете. Времетраене 1 минута.

Застанете с разкрачени крака. Вдигнете ръцете си нагоре, като вдишате, и се наклонете настрани, като издишате. Времетраене 40 секунди.

Дръжте ръцете си встрани. Вдишвайки, повдигнете левия си крак, като го свиете в коляното. Обгърнете го с ръце, като издишате. Повторете упражнението с десния. Времетраене 1 минути.

Поставете ръцете на облегалката на стола, като се наведете. Повдигнете десния си крак към корема, като вдишате. Върнете, като издишате Направете същата процедура и с левия крак. Времетраене 2 минути.

Седнете на стол. Наведете се на една страна, като се опитате да докоснете пръстите на краката си. Дишайте свободно. Времетраене 1 минута.

Изправете се. Разкрачете крака и поставете ръце на хълбоците. Наклонете се на ляво, като свиете левия си крак в коляното. Повторете същото и на дясната страна. Времетраене 1 минута.

ключови думи:
болки упражнения

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април