Перфектната закуска в сряда сутрин: спаначени палачинки

Зелени и ароматни
Перфектната закуска в сряда сутрин: спаначени палачинки

Свършиха ли ви вече кулинарните идеи за сутрешно събуждане? Спокойно, готови сме да ви заредим с ново пролетно предложение за закуска.

Тъй като подозираме, че са сред любимите ви неща за хапване, утре сутрин смятаме да ви събудим с вкусни палачинки от... спанак.

Не, не бързайте да отхвърляте тази странна идея. Непременно трябва да опитате въпросните зелени сладури. Въпреки марсианския си външен вид, те са полезни и засищащи. Освен това са лесно конвертируеми в мини сандвич например.

Усещаме, че все още не сте се доверили на избора ни, но ви гризе живо любопитство да опитате вкуса им, нали? Вижте тогава необходимите продукти за две порции:

250 грама свеж спанак

3 яйца

около 100 грама оризово брашно

Начин на приготвяне:

Преди да стартирате манипулацията, предварително запарете спанака в подходящ съд. Целта е той да омекне. После го разбъркайте с яйцата до еднородна смес. Може да ползвате блендер, но и обикновена телена лъжица ще ви свърши работа.

Добавете смело брашното. И ето: това е готовият ви микс за зелени палачинки. Би трябвало да прилича на зелена боза :), но да е малко по-гъст.

Напръскайте с мазнина повърхността на тефлонов тиган (може да ползвате и тавичка) и излейте сместа в него с помощта на черпак.

Опечете творението си на умерена температура от двете страни. (В случай, че готвите в тавичка, няма нужда да обръщате палачинките).

После, ако искате от него да направите сандвич, съберете две извънземни палачинки, а между тях сложете каквото ви хрумне – например, яйце? Мммм, вкусно!

В крайна сметка утрешната ви закуска ще бъде повече от полезна.

Защото, както знаете, спанакът е отличен източник на желязо, бета-каротин, витамин К, както и на много от витамините от група B. Освен това изобщо не е калоричен – в 100 грама има само 23 калории, като 30% от тази енергия идва от протеин (3 грама). Вече няколко пъти имахме възможността да похвалим яйцата и за да избегнем повторението, направо ще ви изпратим тук!

И на последно място: оризовото брашно е богато на калций, фолиева киселина и фосфор.

Е, доволни ли сте? Пожелаваме ви зелена сутрин утре и позитивен старт на деня!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 3
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 3
    от Не е посочен | 26.09.2012 | 16:24
    hmmmmm vkusno i zdravoslovno
  • 2
    от Не е посочен | 24.09.2012 | 15:16
    Изглеждат страхотно.....и полезно!!!....:)
  • 1
    от Не е посочен | 27.05.2012 | 09:36
    Вкусотия! Опитах рецептата - страхотна е!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май