Перфектни пози за лека нощ

Удобно и здравословно ли е да се спи по гръб?
Перфектни пози за лека нощ

Ако сте търсачи на добри новини, нека ви напомним за тази добра вест: краят на работния ден наближава шеметно! Тоест, идва времето за заслужена почивка. Тайничко усещаме, че една солидна доза 8-часов, спокоен сън ще ви се отрази супер добре. Познахме ли?

Преди да отпътувате към царството на сънищата обаче, забелязахте ли каква позиция заехте в леглото преди малко? Може да ви се струва странно, но тя има огромно значение за успешната реализация на сънливите ви намерения.

В случай, че по навик и инстинктивно сте легнали по гръб (и възнамерявате да останете така цяла нощ), нека ви запознаем с резултата от вашия избор за спане.

Той е добър за здравето ви, защото: позволява на гърба и врата да заемат удобна за тях позиция. Освен това така съществува много по-малък риск от поява на бръчки, защото лицето ви не се опира на възглавницата или някъде другаде.

Лошата новина е, че може да похърквате малко повече. Но спалният ви партньор е свободен да си се сдобие с тапи за уши, по желание.

"Спането на гръб поставя гръбначния стълб в неутрална позиция, обяснява американският здравен специалист Стивън Диъмън. "То e добър начин за справяне с т. нар. гастроезофагеална рефлуксна болест (връщане на смлените киселини в хранопровода).

Когато главата е повдигната, стомахът застава под хранопровода и по този начин се възпрепятства неприятното връщане на храната", допълва той.

Перфектната възглавница.... е пухкавата! Тя подарява добра опора на главата и врата, без да ги издига прекалено много нагоре.

Е, пожелаваме ви хубави сънища. А с удобните пози за сън ще продължим да си говорим..., когато се наспим и ние :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май