Лястовичи гнезда край хората: Поличби и поверия

Лястовичи гнезда край хората: Поличби и поверия

Природата е вечният мълчалив спътник-съсед на човечеството. Тя има свои закони и свои представи за сътворението на света. 

Понякога човекът противоречи на природата, понякога природата се противопоставя на човека, но тези две сили са неизменно свързани – без значение дали го осъзнаваме и признаваме.

Например, дългогодишен и добър приятел на човека, пратеник на добри новини и уютен съсед от животинския свят е лястовицата. Подобно на хората, птиците имат свое убежище, а за лястовичките това е гнездото.

Изглежда като обикновено нещо, просто къща за птици, но знакът, че лястовицата е построила гнездо, е един от най-верните и важни за човек, който "чува" знаците на природата. 

Защо лястовиците строят гнезда близо до хората?
Животинският свят много често се пресича с човешкия през цялото съществуване на живота на Земята. Не всяко същество е плячка за човека. Много хора пък се отнасят към много живи съседи с внимание и особено трепет, тъй като те можеха да служат като предсказатели на близкото бъдеще и лястовицата не е изключение.

Преди години не се знаело защо лястовиците изграждат гнезда близо до хората. Първоначално, когато ловуваха птици за храна, хората не се интересуваха от способностите на това живо същество, но всичко се промени с течение на времето. 

Лястовичка е свило гнездо в дома ни? Е, това означава, че мястото е безопасно – до такива заключения стигат хората, докато наблюдавали години наред живота на птиците.

И това не е изненадващо, защото когато лястовиците изграждат гнезда, те винаги избират само най-добрия терен за себе си и своето потомство. Първоначално те се опитаха да се заселят в топли, но високи пукнатини на скали и дупки в насипи и скали, но колкото по-нахранен и по-безопасен ставаше човек, толкова по-близо до него се настани лястовицата. 

Какво означава, ако лястовичка е свила гнездо, човек може да разбере едва след известно време, защото наблюдението на тези пъргави птици не е лесно.

Ако лястовица е свила гнездо под покрива, това определено е добра поличба
Такова събитие е показател за дълбоката привързаност и доверие на птицата към вас. Нашите предци отдавна са разбрали защо лястовиците строят гнездо на къща. 

Докато наблюдавали птиците, те забелязали, че ако лястовица свие гнездо под покрива на къща или лястовица свие гнездо в къща, това обещава незабавно голямо благополучие и семейно щастие за обитателите на къщата. 

Ако лястовица е свила гнездо в плевня, знакът предсказва бързо финансово благополучие и голям просперитет за вас, защото плевнята за лястовичка е хранителна съкровищница.

Ако лястовичка е свила гнездо в някой ъгъл на прозореца, то поличбата вещае предстоящо преместване или разширяване на домакинството. Тази поличба може също така да означава скорошно "попълване" на семейството, пише jenata.blitz.bg

ключови думи:
лястовиче гнездо

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май