Женски навици, които дразнят мъжете

Женски навици, които дразнят мъжете

След 30 години много дами придобиват навици, които могат да дразнят мъжете. И това пречи на изграждането и поддържането на взаимоотношения. Психолозите обясняват защо тези навици са толкова опасни.

Навършването на 30 години не без основание се смята за важна дата, защото до 30-годишна възраст жената трябва да научи няколко урока по отношение на отношенията, за да натрупа опит и да намери мечтания мъж. Тази възраст е много важна, но не защото остаряваме, а защото с началото на четвъртото десетилетие мирогледът започва да се променя.

Навикът да вярваш, че си стар

Този навик е отличен пример за това как можете лесно и бързо да прогоните всички мъже от себе си. Жените, които са малко над 30 години, започват да се смятат за склад на знания, опит и мъдрост, приписвайки се към по-старото поколение.

Мъжете харесват, когато момиче (след 30 пак можете да си останете момиче, въпреки децата и браковете зад гърба си) се смята за млада, въпреки възрастта си. Нашите мисли са материални – това е чистата истина. Не е нужно да си учен или психолог, за да разбереш, че жените с нормално отношение към себе си имат много обожатели. Онези, които се смятат за стари и погрознели, са обречени на самота.

Навикът да управлявате тялото си

Този навик е свързан с предишния. Има такива, които осъзнават недостатъците си и това ги стимулира да работят върху себе си. А наградата е двойно по-високо самочувствие. Струва си, нали? За съжаление, среща се и друг вариант - дама да извае тяло на богиня, но да не се опита да повиши самочувствието си. Тогава все едно, че нищо не е направила. Истината е, че комплексите не си отиват толкова бързо, колкото може да се промени тялото ни. Те са ни хванали в здрава схватка на психологическо ниво и трудно ги придумваме да ни пуснат.

За да изглеждате привлекателни, достатъчно е да се движите повече и да ядете по-малко вредни храни. Същото важи и за ежедневието. Учените отдавна са доказали, че неправилният сън или липсата му водят до негативни последици и здравословни проблеми. А мъжете харесват весели и здрави момичета.

Синдром "Отново съм на 18"

Има дами, които след трийсетте толкова много искат да изглеждат млади, че се държат нелепо. Това се изразява в някои външни признаци - многоцветна коса, ярко червило, ярък грим, младежки неща и много други странности.

Необходимо е да се намери определена граница между досадния инфантилизъм и депресиращата сериозност. Тези две крайности не водят до добро, защото мъжете имат нужда от нормална жена със здравословен поглед върху живота и личността си.

Навикът да мислят, че мъжът им дължи нещо

Странно, но навикът да мислиш, че мъжът трябва да бъде перфектен, да прави подаръци и да изпълнява всички желания, се появява малко след 30, дори по-близо до 40. Но има дами, които нямат такива мисли в главите си и на 30, и на 40, и на 50 години.

Ако една жена се смята за кралица и не признава равенството, тя винаги ще има проблеми с мъжете. И ще получи само тези от тях, които не са сигурни в себе си и които, при всяка удобна възможност, бързо ще я заменят с друга. Нормалните мъже се дразнят, когато им се казва какво да правят, без да им се дава избор.

Ревност, граничеща с лудост

След 30 години жените разбират, че добрите мъже си струват теглото си в злато, така че те плашат от конкуренция, пазейки плячката си. Мнозина надхвърлят всички граници, позволявайки на ревността си да разруши брака или стабилната връзка, на какъвто и етап да е тя.

Навикът дамите да пазят "съкровището" си е ужасно досаден за мъжете. Те няма да се примирят с това.

Прекалена мания

Още един разрушителен навик за жените, на които им липсва вниманието на мъжете или които се страхуват да не го загубят. След 30 много дами обявяват твърде натрапчиво своите симпатии, което ги плаши.

Инициативните дами привличат представителите на силния пол, но инициативността не трябва да граничи с мания.

Е, това са компетентните съвети на психолозите, мили дами. Вие сте на ход!

 

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май