Правилник на диетата: Комфортът

Няма нужда от жертви, нали?
Правилник на диетата: Комфортът

Сигурно вече сте се уверили сами, че формулата "всичко на всяка цена" рядко дава добри резултати, особено когато я прилагате по отношение на диетата си.

За това, вместо да участвате в поредния експеримент по оцеляване, бъдете реалисти. Изобщо не е нормално да се влачите по пода от глад или да припадате по улиците заради амбициозния си план за отслабване.

Впрочем, за да стигнете до подобен драматичен сценарий, значи нещо се е объркало в добрите ви намерения. А най-логичното обяснение е, че хранителният режим, който сте избрали, вероятно не е най-подходящият за вас.

Няма нужда от жертви

Никой не ви обещава, че лесно и почти неусетно ще си извоювате идеалното тегло. Напротив: предстои ви тежка битка, а всяка малка победа ще ви коства много усилия, не се съмнявайте. Все пак прекаленият героизъм не е препоръчителен на това бойно поле (и не само на него). Няма нужда от жертви.

За да прецените дали сте избрали правилната диета, тествайте я чрез традиционната десетобална скала, съветват диетолози.

Ако ви e трудно по седма степен от тази скала, всичко е наред и вероятно ще се справите с предизвикателството. Но ако диетата ви тежи x10, значи просто трябва да се откажете от нея. Основната идея всъщност е да се чувствате комфортно дори когато се ограничавате.

Също така не забравяйте, че теоретично, начинът, по който се храните по време на диета, впоследствие се превръща в обичайния ви хранителен режим.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май