Какво не знаем за пробиотиците и пребиотиците?

Кога са нужни и за какво помагат?
Какво не знаем за пробиотиците и пребиотиците?

Напоследък темата за т.нар. "добри" бактерии е изключително актуална. Интересът към тях е разбираем, като се има предвид, че нарушенията в чревната флора са сред основните причини за възникване на много заболявания. Хората все повече си дават сметка колко важно е чревното здраве за нашето общо здраве.

Важно ли е какъв продукт ще си вземем?

Изборът който ще направим е от изключително значение . От това зависи дали ще постигнем желаният от нас ефект. Три са важните условия, на които трябва да отговаря продуктът, за да сме сигурни, че е качествен и ефективен.

1. Най-важното и основно правило е пробиотичните бактерии които съдържа да са живи, защото те оказват благотворно действие.

2. Уверете се, че съдържа в един грам минимум 5 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има по-бърз и сигурен ефект.

3. Препоръчително е в продукта да има и пребиотик, тъй като той е храната, необходима за растежа и активността на добрите бактерии.

Има ли продукт, който отговаря на тези критерии?

Повечето предлагани продукти в аптеките и дрогериите не отговарят на абсолютно всички изисквания. Но разбира се има и такива,които покриват тези три критерия.

МаксМедика Ви препоръчва своя най-нов продукт - синбиотика ЛактоМакс Форте (LactoMax Forte ), защото е иновативен , натурален и ефективен. ЛактоМакс Форте е произведен от специално разработени микрокапсулирани култури Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium Longum , гарантиращи съдържание на не по-малко от в 1g : 5 х 109 живи лиофилизирани бактерии без нуждата от специално съхранение.

Само за конкретни проблеми ли е подходящ ЛактоМакс Форте?

Не, ЛактоМакс Форте може да се приема както при диагностицирани стомашно-чревни проблеми, така и при нездравословен начин на живот, стрес, нередовно хранене и други.

ЛактоМакс форте съчетава синергично 4 щама пробиотични култури и пребиотик инулин и по този начин благоприятства за:

- По-добро храносмилане: Осигурява ефективната обработка на храната, усвояването на полезните вещества от нея и регулярното изхвърляне на остатъчните отпадъци след обработването и създават условия за нормална дефекация.

- Подпомага функциите на стомашно-чревния тракт след прием на антибиотици: Подпомага поддържането на количеството полезни бактерии в стомашно-чревния тракт. Спомага за намаляване на страничните ефекти от приема на антибиотици;

- Подкрепя регулирането на чревната перисталтика: В качеството си на разтворими фибри инулинът ускорява изчистването от шлаки и непреработена храна, благодарение на способността му да стимулира чревната перисталтика.

- Регулиране на баланса на чревната микрофлора в стомашно-чревния тракт: Пробиотиците подкрепят дейността на червата като допринася за постигане на храносмилателен комфорт и премахват чувството на тежест и подуване.

Подкрепя доброто чревно здраве и намалява нежеланите последствия върху организма от нездравословен начин на живот, стрес и др.

Ето защо ЛактоМакс форте се използва при:

1.стомашно-чревен дискомфорт (диария,подуване,болки в корема)

2.прием на антибиотици

3.нарушена чревна микрофлора

4.спад на имунитета

Още за ЛактоМакс Форте

1685893

Синбиотиците са продукти, които съдържат пробиотик и пребиотик.

Пробиотиците са жизненоважни микроорганизми, които са изключително необходими за микробния баланс на стомашно-чревния тракт, за защитата на организма от болестотворни бактерии и за правилното и ефективно храносмилане .

Пребиотиците са органични вещества, които осигуряват благоприятни условия за развитието на пробиотиците в стомашно-чревния тракт като подпомагат и засилват действието им. Доказано е, че действието на пробиотиците е по-ефективно, когато е в комбинация с пребиотик. Такъв пребиотик е инулинът, който е комплекс от изцяло разтворими фибри, извлечени от цикорията.

Много научни изследвания доказват, че ежедневната употреба на инулин значително повишава количеството на бифидобактериите в червата и води до понижаване на количеството на патогенни бактерии от рода на Салмонела, Стафилококи и др.Благодарение на факта, че инулинът не се абсорбира в стомаха и тънките черва, както и на някои други фактори, редовният прием на веществото има много ползи за организма:

• намалява на токсичните метаболити

• действа против запек

• намалява чернодробния холестерол и триглицеридите

• нормализира нивата на кръвната захар

• подобрява липидния метаболизъм при пациенти с диабет тип 2

• подобрява абсорбцията на минералите в организма

В качеството си на разтворими фибри (преминавйки през тялото създават гел), инулинът не се смила в горната част на храносмилателния тракт , достига дебелото черво непокътнат и става идеална храна за добрите бактерии.Към тези си свойства, инулинът прибавя и още едно незаменимо - намалява способността на организма ни да образува определен вид мазнини.

Пребиотиците са вид несмилаеми хранителни съставки (фибри), които стимулират и активизират определени бактерии в дебелото черво, подобрявайки значително функцията му.Тъй като не се разпада по време на храносмилане на монозахариди, инулинът не повишава нивата на кръвната захар и е предпочитана съставка за хората, които се стремят да регулират диабета си.

Инулинът също така подобрява обмена на липиди - холестерин, триглицериди и фосфолипиди в кръвта.По този начин намалява риска от възникване на сърдечносъдови заболявания, укрепва имунната система и се счита за много добър в борбата с атеросклерозата.

Активизирайки работата на кръвоносната система, инулинът способства и за извеждането на соли на тежките метали от организма.Освен това ускорява изчистването от шлаки и непреработена храна, благодарение на способността му да стимулира чревната перисталтика.

Не на последно място инулинът оказва и имуномодулиращо действие и предпазва черния дроб, като противодейства на появата на онкологични заболявания.

Lactobacillus bulgaricus е от растителен произход и се изолира от зелените растения само на територията на България.За разлика от останалите лактобацили, той отделя D(-) млечна киселина, което определя мощните му антимикробни, антиракови, антиатеросклеротични, антиалергични, антиоксидантни, лъче-защитни и други полезни ефекти. Lactobacillus bulgaricus задължително се развива в симбиоза с друг растителен пробиотик - Streptococcus thermophilus.Съвместното им развитие води до взаимно засилване и балансиране на полезните им ефекти. Растителните Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, приети през устата, силно ускоряват развитието на живеещите в организма на човека и животните Lactobacillus acidophilus.

Самостоятелно Lactobacillus acidophilus трудно се развива, живите клетки лесно умират и не могат да достигнат необходимата доза.

Подобна симбиоза се развива между растителните лактобацили и Bifidobacterium. Първично постъпили с храната и вторично размножили се с тяхна помощ пробиотици достигат дозата, оздравяваща човешкия организъм.

Lactobacillus acidophilus подпомага дейността на стомашно-чревния тракт, допринася за постигане на храносмилателен комфорт.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май