Ноктите: по-здрави от всякога

Изглеждат повече от страхотно
Ноктите: по-здрави от всякога

Не знам дали си давате сметка, но хубавият маникюр не е само въпрос до успешно лакиране. Може да сте професионални маникюристи, но ако ноктите ви имат нездрав вид, не ще постигнете ефекта, който преследвате.

Като всяко друга част от тялото ви, те се нуждаят от редовна грижа и глезене. Ето, например, няколко неща, които са важни за тях:

1) Никога не ги пилете с метална пила, казвала съм ви и преди. Тя ги съсипва и им действа изключително зле на настроението. По-разумно е да ги оформяте с хартиена или керамична. Така ще се чувстват доста по-предпазени от вредни влияния.

2) Някои масла и растителни мазнини са изключително добри приятели на маникюра ви – визирам най-вече зехтина и етеричното масло от чаено дърво. Първият може да се похвали със силно хидратиращо действие и сравнително лесно се абсорбира от кожата и ноктите. Потапяйте пръстите от време на време в зехтин за 15-20 минути и ще се радвате на супер здравина. Добре е въпросната процедура да се прави поне веднъж в седмицата, за да се усети ефектът ѝ.

Що се отнася до маслото от чаено дърво, то притежава антисептично действие, премахва нежеланото оцветяване по ноктите и защитава от появата на гъбични инфекции. Особено голям приятел на любимците ви е вазелинът. Може да нанасяте малко количество от него и да го разтривате с леко масажно движение в нокътните плочки. Продуктът хидратира и заздравява на макс.

3) Храненето, разбира се, е важна част от грижата за маникюра. Ноктите ви обичат да "похапват" продукти с богато съдържание на протеин. Но също така се кефят и на броколите, лука, чесъна, които пък съдържат сяра. Същата поддържа здравината и силата на любимците ви.

Ми, толкова съвети от нас. Вие сте на ход. Дайте да се срещнем във фейсбук, за да поговорим по-подробно по темата, м?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май