Прозорец с две лица

Чисти се лесно и е с дискретно вградена екоидея
Прозорец с две лица

Колко пъти ви се е случвало да висите по прозорците вкъщи, от външната страна, и да съжалявате, че не ходите достатъчно редовно на йога, та да успявате всеки път да се разтегнете и да измиете онова мръсно ъгълче, което ужасно ви дразни? Да, и ние така – хиляди пъти!

Концептуалният Two Faced Window (прозорец с две лица, букв. от англ., бел. ред) обаче може тотално да промени горната ситуация. Както и още няколко досадни положения, а освен това има прекрасна екоидея, заложена в себе си.

Въпросният прозорец е дело на корейските дизайнери Ким Джун Гьонг и До Йонг Гу и е супер хитро предложение. Стъклото е поставено в рамка, която може да се завърта изцяло около оста си. Това, от своя страна, много улеснява почистването на чувствителната повърхност, при това без използването на котки за катерене и стоманени въжета, с които да стърчите от външната страна на сградата.

YankoDesign

В същото време, върху широката основа на рамката, могат да се подредят малки саксии с цветя/билки/подправки или каквото растение ви хрумне. Те се слагат в специален общ съд, а въртенето на прозореца им осигурява както пряка слънчева светлина, ако е необходимо, така и естествено напояване... чрез дъжда навън. Когато времето е твърде сухо или студено, те могат да се поливат по обичайния начин, а основният съд е снабден с обща чинийка, в която водата се събира.

Е, двамата корейци не са открили нова планета в Слънчевата система - има подобни въртящи се прозорци, но без инкорпорираната екохрумка в тях. Освен това творението има своите недостатъци, като това, че не дава разрешение на проблема с насекомите, които дебнат за пролука към дома ви. Според дизайнерите идеята им тепърва ще се усъвършенства, тъй че проблемите ще бъдат решени.

YankoDesign

Ние много се надяваме на това и определено ще ги следим отблизо, тъй като подобни мултифункционални решения са наистина безценни в градски услови. Нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 06.11.2011 | 22:53
    СУПЕР Е,ДОСТА ПРАКТИЧНО!!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май