Овладейте болката в ухото

С помощта на народните рецепти на Петър Дънов
Овладейте болката в ухото

Възпалението в ухото или ушите е типично за зимно-пролетния сезон, когато имунната система значително намалена. Често причината за възпалението се крие и във всякакъв вид настинки или вирусни заболявания, които могат да дадат отражение и върху ушите.

От изключително значение е да не се пренебрегват болките в ушите, защото лекото на пръв поглед неразположение може да се задълбочи и превърне в сериозен проблем, който да ви създаде дискомфорт за дълго време.

Най-добре е когато сте болни от грип или простуда да си останете вкъщи на топло, а не на всяка цена да ходите на работа с извинението, че нямате време да сте болни.

Важно е още преди проблема да се е задълбочил да вземете мерки, с които можете да овладеете ситуацията по изключително благоприятен начин.

1635366Thinkstock/Guliver

Предлагам ви няколко изключително ефикасни средства от учителя Петър Дънов.

При възпаление изцедете сок от печен праз лук и още докато е топъл, капнете няколко капки в ухото. Освен това можете да налагате ухото със селски квас, но също толкова ефективно средство е и да използвате торбичка със затоплена морска сол, върху която да лягате с болното ухо.

Важно условие за последния метод е след нагревките да не излизате навън или да се излагате на студено. Освен това е важно да нямате повишена телесна температура.

Тинктура от сок от чесън и зехтин е също изключително ефикасно средство срещу възпалението. Затопляйте и капвайте няколко капки в болното ухо.

В случай, че почувствате засилване на болката в ухото, която преминава към слепоочията или тила и вдигнете висока температура, то незабавно трябва да отидете на лекар за обстоен преглед, тъй като подобни инфекции могат да се задълбочат и станат изключително опасни за вас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март