Висящата фруктиера

Където гнилата ябълка е самотна ябълка
Висящата фруктиера

Сигурно сте чували, че една гнила ябълка разваля всички плодове в кошницата. Да, този израз понастоящем се употребява по-скоро с метафорични цели, но е базиран на горчивата истина. А тя е, че днес можете да поставите напълно здрави плодове при други, които са започнали да "попреминават", и утре ще осъмнете с цяла фруктиера, около която кръжат пияни винарки.

Това е така, понеже колкото по-зрял е един плод, толкова повече етилен отделя той. А етиленът е газ, който стимулира зреенето и на околните растителни продукти. Този ефект се наблюдава най-добре в затворено пространство (кошница, купа и прочее съдове, в които съхраняваме плодове), където газът няма шанса да избяга толкова лесно.

Поради тази причина, висящата фруктиера на студиото Kare Frandsen отива далеч отвъд футуристичния дизайн, като ви предоставя възможност да съхранявате плодовете си за много по-дълго време. Това е постигнато благодарение на проветривата конструкция на изделието, която се състои от 2 метални пръстена и мрежа от ластични въжета. Последните пък ви гарантират лесен достъп до съдържанието на кошницата от всички страни.

Фруктиерата бихте могли да провесите от собствения си таван в един от три цвята: червен, бял или черен. Това ще ви струва нескромната сума от 65 евро, плюс доставка, която можете да инициирате от сайта на производителя.

Другият вариант е да поровите в мазето и да откриете една от добрите стари мрежички за пазаруване, но ще трябва да я криете всеки път, когато ви дойдат гости :)

Kare Frandsen

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май