Избери си цвят

Вкусен и омайващ!
Избери си цвят

Наскоро ми хрумна една чудна идея: да боядисам терасата на жилището си в синя и в розова боя. Чудите се защо? Ами, ей така. Просто искам да си спретна малко шарено кътче, подходящо за почивка и уединение. Е, все още не съм хванала четката, де. Но е въпрос на време да се раздействам, имайте ми думата.

Междувременно, вече събирам цветно вдъхновение от различни места и... хора. А днес, съвсем случайно, попаднах на ето тези страхотни сладкишчета, които ме очароваха до небесата.

Griottes

Те са дело на французойката Емили Гриот* – страстна кулинарка, която води собствен блог за готварство, дизайн и фотография. Емили е на 26 години и е арт директор в голяма компания. А през свободното си време готви и снима красиви неща.

Както виждате, невероятните ѝ тортички могат да накарат дори най-големия аскет да слюноотделя обилно. Особено интересна обаче е концепцията зад реализацията им. Защото, на практика, те са оригинален макет на т. нар. Пантон скала (Pantone Matching System). 

Тя представлява универсална система за съответствие на цветовете и е разработена от американска компания със същото име.

Образно казано, Pantone Matching System е своеобразна палитра, върху която цветовете в различните им нюанси се намират върху листчета, обозначени с номера. Приспособлението се използва в редица индустрии и особено много от компании, специализирани в персонализацията на рекламни материали. Идеята е, на базата на въпросната система, да се подбере най-подходящия цвят за определена стока, например.

Е, ролята на тарталетите на мадмоазел Гриот е малко по-различна и по-важното – те стават за ядене! На всичкото отгоре са толкова, ама толкова красиви, нали? 

Свободни сте да разгледате останалите произведенията на готината мадама в блога ѝ. Но внимание! Ако сте гладни, има опасност да огладнеете още повече.

Griottes

Griottes

Гриот вероятно е псевдоним, а в буквален превод от френски език означава "вишна". Такова е името и на самия блог :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май