Как е млякото?

Няма никаква полза от това да знаете къде е, при положение, че се развалило
Как е млякото?

Знаете ли какво мразя? Мразя да се прибера вкъщи само, за да установя, че млякото в хладилника се е развалило до степен, в която бактериите вътре са си основали собствена република и вече се трудят усърдно по изобретяването на велосипеда. Знам, че и вие го мразите - по-гадно е дори от онзи момент, в който вече сте си свършили тоалетния бизнес и установявате, че от стената палаво ви намига една празна ролка тоалетна хартия. Единият вариант това да не ми се случи никога повече е да спра да си купувам истинско мляко, ами някой от онези масови продукти, в които не може да оцелее нищо живо.

Quirky

Другият се нарича Milkmaid и е дело на базираната в Ню Йорк компания Quirky, която се занимава с вдъхването на живот в разни креативни и полезни идеи като настоящата. Става дума за съд за мляко с вместимост малко под 1 литър (все пак в САЩ стандартната разфасовка за мляко е кварта, която се равнява на точно 0,946352946 литра). В случая това не е толкова важно, колкото фактът, че благодарение на специалните си pH сензори Milkmaid знае след точно колко време ще се развали млякото ви и дали вече не го е направило.

Quirky

Сензорът му за тегло познава колко мляко е останало вътре, а пък температурният датчик служи, за да ви информира, когато сте го забравили за прекалено дълго извън хладилника.

Quirky

За капак на всичко, цялата тази информация е достъпна дистанционно, благодарение на безплатното приложение за iPhone. Така вие си седите в магазина и знаете точно как да реагирате в случай, че междувременно млякото ви е решило да се скапе безвъзвратно, котката е измислила начин да се промъкне в хладилника или пък децата са решили да си напълнят водните пистолети с нещо по-така за разнообразие.

Quirky

Продуктът все още не е в продажба и цената му засега е напълно неизвестна, но аз съм вперил жаден поглед в бъдещето и само си викам: "Дано-о-о!".

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май