Готините подправки на есента

Интригуват сетивата
Готините подправки на есента
inm

Без подправки не може ;)

Tе придават уникален вкус и аромат на всеки специалитет.

Затова използвайте ги смело в готварските експерименти и няма да съжалявате.

А през есента заложете на ето тези:

Куркума

Жълтата госпожица идва от Азия и е от семейство Джинджифилови. Пикантният ѝ характер, близък до този на синапа, я прави чудесна добавка към куп ястия.

Овкусявайте смело топлата си супа с нея, например. Включете куркумата и в ето този безспорен кулинарен шедьовър.

Карамфил

dd13dc0a-4f60-b43a-3c6b-0b95513fcc8einmИндонезийският симпатяга е предпочитана подправка в цял свят. И това съвсем не е случайно. Вкусовите му качества са неповторими и запомнящи се.

Да прибавим още, че се смята за естествен антибиотик – облекчава симптомите на настинка и грип (най-вече кашлица).

Може да слагате щипка млян карамфил (или 1-2 зрънца) в чая си, за да направите напитката максимално силна и лечебна.

Индийско орехче

О, да, то също се вързва отлично добре с различни видове бульони.

Но внимавайте! Използвайте го в умерени количества, защото има наистина мощни аромат и вкус.

Медицинско погледнато, индийското орехче притежава добри антибактериални свойства – консумацията му понижава риска от образуване на кариеси в устата. В комбинация с мед пък е лек срещу гадене и стомашно разтройство.

Разбира се, спокойно бихте могли да използвате споменатите подправки през всеки друг сезон от годината. Но сега сякаш са най-актуални, какво смятате? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май