Диета & оправдания: първи епизод

Няма време!
Диета & оправдания: първи епизод

Разбрахме вече, че много искате да започнете диета, но ето какъв е невъзможният сценарий: Твърде заети сте. Уморени сте. Вечер се прибирате в дом, пълен с хора и животни, които разчитат да се погрижите първо за тях и после за себе си. Не ви остава време да пазарувате внимателно и правилните продукти...

Трагично или не обаче, животът е твърде кратък, за да отлагате грижата за здравето и тялото си. Превърнете собствената си история във вдъхновяващ разказ и спрете да се оправдавате с липсата на време. 

Бъдете егоисти

Егоизмът не е проблем, когато е в умерени количества. Тенденциозното пренебрегване на собствените желания, мечти и най-вече здраве обаче, може да има катастрофални последици в бъдеще.

Не си струва да обвинявате децата си заради това, което не сте успели да постигнете. Те не са виновни за пропуснатите ви възможности и не очаквайте от тях да ги компенсират.

Да, факт е че семейството ви има нужда от вас на пълен работен ден, но за да успявате все така да се грижите за всички, вие също трябва да сте здрави, нали? Затрупани сте с работа, наистина. Но не ви ли е хрумвало, че ще бъдете много по-продуктивни, ако потренирате малко или позволите на организма си да се радва на здравословен хранителен режим?

Не е нужно да поставяте себе си на първо място. Уви, в крайна сметка семейното щастие все пак изисква известна доза лична саможертва. Опитайте се обаче да съчетавате ангажиментите си, вместо непрекъснато да се оплаквате, че последното е "адски невъзможно".

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май