Как да подходим към късното хранене

Освирепявате ли привечер?
Как да подходим към късното хранене

Късните похищения на хладилника са един от най-сериозните проблеми, когато става въпрос за отслабване. Знаете това състояние, при което през деня всичко върви по план, чувствате се уверени в себе си и диетата, която спазвате. В момента, в който луната изгрее, вие се превръщате в звяр. И ядете. От всичко и по много. Ето няколко прости стратегии за справяне с този проблем:

  • Превенция. Не консумирайте храни с висок гликемичен индекс през деня, за да запазите ниски нива на кръвната захар. По този начин ще намалите пристъпите на глад и изкушението да се натъпчете с чипс или сладолед вечерта.

  • Хрупайте. Ако сте останали до късно и ви се налага да изядете "нещо дребно", спрете се на здравословни варианти като ядки с кисело мляко или стебла от целина, напълнени с крема сирене. Хрупкавите храни имат свойството да ни засищат повече, тъй като оставаме с чувството за повече свършена "работа".

  • Вечеряйте на маса. Диванът пред телевизора не е маса. Нито бюрото пред компютъра. Когато вечеряте, просто вечеряйте. Ако се занимавате със странични дейности, има много по-голяма вероятност неусетно да се натъпчете. Хранете се на масата в кухнята и осмисляйте храната, която приемате.

  • Не дръжте храна в дневната. Каквото се случи в кухнята, остава в кухнята. Особено много се старайте да нямате достъп до храна около телевизора или компютъра, защото е доказано, че в близост до тези уреди мозъкът ви няма контрол върху ръцете и устата.

  • Пийте. Ако сте вечеряли съвсем скоро, но почувствате внезапен пристъп на глад, пийнете си нещо. Топлите напитки помагат за намаляване на апетита. Добри варианти са чаша билков чай, топло пълномаслено мляко с натурално какао, горещ бульон.

  • Занимавайте ръцете и мозъка си. Ако сте уморени – легнете си. Ако не сте – занимавайте се с нещо. Дамите могат да открият забравеното изкуство на гоблените, а господата винаги могат да поправят оня контакт, който се развали миналия месец. Ако се чудите какво да правите по време на рекламите, решавайте кръстословица или просто тичайте около масата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май