Приятели на добрата фигура

Поддържат храносмилането в добра форма
Приятели на добрата фигура

Всеки път ще се намери някой, който да разяснява подробно "кое трябва и не трябва да се яде". Кое е полезно и кое вреди на фигурата. Всъщност наистина има определени продукти, с които е добре да се запознаете, преди да тръгнете по пътя на здравословното хранене и отслабването. Ето ги и тях:

Яжте повече бадеми

Наскоро проведено изследване, в което 65 мъже и жени били подложени на нисковъглехидратна диета, установило, че хората, които хапват ядки, свалят с 50 % повече килограми от тези, които не ядат ядки, въпреки еднаквия дневен прием на калории.

По същия начин, испански учени доказали, че дори без изтощителни физически упражнения, диета, в която се набляга на приемането на бадеми и авокадо, (които съдържат мононенаситени мазнини), възпрепятства напълняването в областта на корема.

Приемайте храни, богати на фибри

"Когато храносмилателният процес е по-бавен, доставката на глюкоза до организма също се забавя.", обяснява Мари Савард, автор на книгата "The Body Shape Solution to Weight Loss and Wellness".

"Това означава, че се освобождава по-малко инсулин и се възпрепятства натрупването на мазнини в областта на корема".  

В изследване, в което взели участие около 2, 900 човека, се оказало, че тези, които приемат храни, богати на фибри, поддържат по-ниски нива на инсулин и отслабват по-бързо от другите.

Такива храни са зеленчуците, плодовете, бобовите растения, пълнозърнестият хляб, овесените ядки и макаронените изделия. Гледайте в дневното ви меню винаги да има поне по 25 гр. от гореизброените.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април