Хармония в отслабването: идеята

Предлагаме ви да хвърлите око на тази интересна фитнес програма
Хармония в отслабването: идеята

Мислите си, че сте опитали от всичко, за да свалите излишните килограми? Е, сигурни сме, че не сте.

Можем да ви предложим, например, да хвърлите едно око и на интересната фитнес програма на Маршал Пик, американски здравен специалист и автор на редица здравни издания.

Пик е една от създателките на първата клиника в Мейн, специализирана в холистичното лечение на жени. Преди да започне да помага на други хора обаче, дълго време самата тя е имала сериозни проблеми с теглото. Но благодарение на своя "план на равновесието" е успяла да свали близо 10 килограма. Как?

Нещо като йога

Основната цел в стратегията на Маршал е цялото тяло (включително умът + душата) да "работи" в хармония за постигането на оптималното тегло. Това обаче изисква човек да предприеме определени промени в начина си на живот, на хранене и на мислене.

"Програмата е особено добра в случай, че се стремите да се отървете от "токсичното" тегло, както го наричам аз. Става въпрос за онези невъзможни за сваляне килограми, с които се борите от векове", пояснява Пик.

"Токсичното" тегло се получава, когато тялото и умът се намират в състояние на хипер пренатоварване. С две думи: докато не свалите "товара" от плещите си, няма да отслабнете трайно. Още щом се преборите с дисбаланса обаче, тялото ви започва да функционира по-ефикасно, и логично, най-накрая сваляте излишните килограми", казва Маршал.

Получава се следната много добра комбинация: здраво тяло и здрав дух, която всъщност често се пренебрегва от повечето хора. Резултатите не закъсняват. Постигате оптималното за вас тегло, чувствате се тонизирани, прочистени и в добра форма.

Всъщност основната идея в програмата на Пик е да насочи вниманието ви към щастливите моменти на отслабването, така че да започнете да приемате последното не като проклятие, а като нещо, което значително подобрява живота.

Колко ще отслабнете?

Хубавото е, че чрез тази програма сваляте килограми постоянно и безопасно. Това означава, че не губите мускулна маса и вода, а само "лошите" мазнини (защото повечето мазнини са полезни, нали?). Пик смята, че от половин до един "свален" килограм на седмица е един доста добър резултат.

"Някои жени могат да отслабнат повече, други – по-малко", разяснява Маршал. "Тъй като в мастните клетки са се струпали доста токсични вещества, които започват да се освобождават в процеса на топенето на мазнините, не препоръчвам да сваляте повече от килограм на седмица. В противен случай ще затрудните функциите на черния дроб, а съм сигурна, че не искате това", допълва тя.

За самата програма четете в следващите части.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май