Затлъстяването е сред основните причинители на 10 вида рак

Затлъстяването е сред основните причинители на 10 вида рак

Най-важното

Затлъстяването е свързано с редица проблеми, сред които раковите заболявания. То е породено от нездравословната храна и липсата на движение. Тази статия ще добави 10 причини към другите да започнете да се борите със затлъстяването.

Около 20% от населението на света страда от затлъстяване. Числата са по-тревожни в напредналите страни - там 1/3 от населението страда от това съвременно заболяване. Според изследването на медицинската асоциация на САЩ, затлъстяването не носи опасности само за сърдечен удар, диабет, а и увеличава вероятността за раково заболяване.

Изследване на университета в Лондон показва, че 5 милиона британци са разбрали, че затлъстяването води до рак. Това е така само за последните 20 години. Изследването сочи, че високият индекс на мазнини в тялото ни е причинител на над 10 вида ракови заболявания. Те съветват редовно да следите този индекс и да се стремите да го поддържате в норма.

Затлъстяването може да увеличи с 62% вероятността от рак на матката. Това е и най-голямата вероятност за рак при затлъстяване. Но мъжете да не си отдъхват, затлъстяването носи голяма вероятност от рак на бъбреците и черния дроб.

Учените от университета в Лондон съветват да се храните правилно и здравословно, да намалите стреса си и да започнете да се движите повече. По този начин ще намалите на половина вероятността да се разболеете от 10-те най-разпространени видове рак.

Вижте още: Как да намалим стреса

Вижте още: Веществата, които са ви нужни за да спите добре.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май