Има ли лек срещу неприятните хемороиди?

Храненето като лечение
Има ли лек срещу неприятните хемороиди?

Всеки от нас може да постигне отлично здраве без да страда от неприятни болежки! Дори и това да ви се струва доста смело твърдение се замислете до каква степен ние самите допускаме болестта да стане част от ежедневието ни.

На първо място водим нездравословен начин на живот, сами сме допуснали в храната ни да има повече химия, измисляме всякакви технологии, които уж правят живота ни по-лесен, пием алкохол, пушим цигари, не се движим достатъчно и най-накрая се питаме: "Защо на мен се случи това?".

Смятам да ви дам няколко рецепти от книгата "Храненето като лечение" от д-р Шиам Сингха, който е доказал в годините, че за да се избавите от един неприятен здравословен проблем е необходимо да имате нужните познания и да се придържате към природните средства.

Според него има лек срещу неприятните хемороиди, но ще ви се наложи да се въоръжите с търпение и да проявите постоянство!

Какво всъщност представляват хемороидите?

Хемороидите се причиняват от неизправност в мембранната тъкан на червата; вените набъбват от кръвта и образуват издутини. Когато червата не се освобождават, а напрежението в коремната област спира кръвообращението, започват проблемите.

1537994inm.com

Най-добрата превенция срещу образуването на хемороиди е да не страдате от запек и да не носите дънки, панталони, поли или дрехи, които ви стягат около кръста!
Всеки ден яжте плодове или по 1 супена лъжица псилиум и прибавяйте по 1 супена лъжица отвара от хлъзгав бряст към студена напитка, за да поддържате редовното изхождане.

Имайте предвид, че понякога хемороидите се дължат на астма, бронхит или друго напрежение в организма. Те могат да бъдат външни (в зоната около ануса) или вътрешни (в ануса).

За адекватното и лечение при външни хемороиди пригответе лапа от сварени картофи, намачкани с малко масло. Сложете лапата върху засегнатия участък и останете така през цялата нощ.

При външните хемороиди симптомите включват сърбеж и болезнено изхождане. В този случай с помощта на спринцовка впръскайте в ректума следната смес:

- 50 милилитра студенопресован зехтин
- 50 милилитра филтриран сок от лимон

Ако хемороидите кървят, пъхнете 6 кубчета лед в отвора на ректума. Оставете ги там колкото дълго успеете да издържите. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май