Не! На есенната депресия

С няколко възможни решения
Не! На есенната депресия

Щастливци са тези, които не преминават през нея... И, да, ние не сме от тях. По традиция, краят на всяко лято ни потапя в тъжна, есенна меланхолия. Без право на обжалване.

Ако ни познавате добре, ще установите, че броят на усмивките ни намалява с 50%. И, че иначе ужасно наивният ни за другите позитивизъм, изчезва изведнъж. За да отстъпи място на един "развален", сиво-кисело-мрачен поглед към света.

Не. Не се харесваме такива. Изобщо даже. За това, в подобни екстремни моменти, прибягваме към всички познати, налични средства, за които сме сигурни, че имат силата да се справят с виновно-есенната ни депресия.

Ако смятате, че и на вас преминаването от август към септември ще ви създаде проблеми, вижте възможните решения:

На открито

Хайде, не се отчайвайте! Има още време за забавни и зелени тренировки в парка. Възползвайте се от оставащите топли дни, за да потичате навън, например. Или изкарайте йога сесията си на чист въздух, ако, разбира се, не сте го направили отдавна. Ходете - защото всяка крачка е от значение. До работа и обратно. По света. Включете се във велоразходка под звездите. Разтворете крила с парапланер.

Истината е, че всички тези физически дейности на открито позволяват в тялото ви да се освободят хормони, стимулиращи доброто настроение. И имат сериозен потенциал да премахнат лошите, неприятни мисли.

Освен това, щедро изложени на слънчева светлина, получавате прекрасната възможност да се "заредите" и с витамин D. А, както знаете, той е изключително важен за нормалното функциониране на редица процеси в организма.

В чинията

Добрата новина е, че разполагате с още един разумен начин да си набавяте слънчевия витамин. Точно така – чрез храната. Може да го откриете в месото. Има го и в рибата, а в сьомгата присъства в задоволителни количества.

Също така, не забравяйте да си осигурявате и важните за организма омега-3 мастни киселини, които участват дейно в синтеза на серотонин или т.нар. хормон на щастието. За тази цел добавете в менюто си още херинга, скумрия, както и орехи и тиквено семе.

Социален контакт

Не се затваряйте вкъщи. Не се затваряйте в себе си. Обратното - общувайте. Фактите говорят, че дните ще стават все по-кратки, по-студени и рахитично-слънчеви. Единственото, което ви остава, е... да приемете тази световна несправедливост. И бързо да се адаптирате към новия сезон. Без да позволявате на депресията да влиза в живота ви.

Защото в крайна сметка и есента, подобно на лятото, също има своя чар. Просто трябва да го потърсите :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май