Червените боровинки са повече от суперхрана. Те се грижат за запазването на отличното ни здраве и същевременно за съхраняването на перфектната ни форма.
  
  Богати са на витамин Е, С, А, микроелементи, 
  минерали, флавоноиди, есенциални мастни киселини-линолеова киселина - омега 6, алфа линолеова киселина - омега 3, каротеноиди, фитостероли, дъбилни вещества.
  
  В червената боровинка се съдържа най-ефективният, съдържащ се в диви плодове витамин Е – токотриенол. Този антиоксидант е 40-60 пъти по-ефективен от токоферол, най-често срещаната форма на
  витамин Е.
  
Малките леко кисели плодчета са невероятен елексир за запазване на на еластичността на кожата и в същото време се грижи да ви защитава от появата на бръчки и са невероятен щит срещу
  вредните ултравиолетови лъчи.
  
  Според последните изследвания в Швеция направени с мишки, учените установили, че червените боровинки имат невероятен ефект върху намаляването на кръвната захар и холестерола. Прочистването
  на кръвоносните съдове го сравняват образно, с това на четка. Учените забелязали и трайна загуба на тегло, като единствената промяна, която е направена в режима на хранене на мишките е добавянето
  на червени боровинки в менюто им.
  
   Thinkstock/Guliver
Thinkstock/Guliver
  
  В последните години редица изследвания проведени в лабораторни условия с 
  червени боровинки показват, че противовъзпалителния им ефект се дължи на полифенолите. Смята се, че те са отлична превенция за няколко вида рак. Различните антоцианини, проатоцианидини, 
  танини и фитохимикалите пеонидин и кверцетин допринасят за една отлична защита срещу раковите заболявания.
  
  Вече има достатъчно силни доказателства, че са мощно оръжие срещу заболявания на пикочните пътища и в същото време отлична превенция срещу всякакъв вид възпаления.
  
  С подобна лекота се справят и с всякакви стомашно-чревни неразположения. Действат благоприятно върху сърдечно-съдовата система и кръвното налягане.
  
  Червените боровинки могат да се окажат отлично средство и в борбата с невро-дегенеративни изменения, свързани със стареенето, както и 
  Алцхаймер.
  
  Не се колебайте да напълните фризера с червени боровинки или ползвайте целогодишно сушени, които е препоръчително преди употреба да накисвате за около час във вода.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Стопете мазнините и се погрижете за здравето
С червени боровинки
		
		
		
		
		 
                 
                 
                 
                 
                 
			 
				 
				 
				 
				 
                     
                     
                    

Добави коментар