Супер напитки за силно сърце: Вино

Наздраве!
Супер напитки за силно сърце: Вино

В случай, че не признавате любовния аспект на 14-ти февруари, спокойно може да се доверите на григорианския календар и на този ден да отпразнувате само Трифон Зарезан.

С наближаващия празник на лозаря и виното обаче, ще си позволим да ви припомним защо последното е хипер полезно за вашето сърце.

Във виното е... здравето

Над 100 изследвания доказват, че умерената му и ежедневна консумация намалява риска от сърдечносъдови заболявания с от 25% до 40 %. Резултатите от тези експерименти са обобщени в подробно проучване на американския здравен вестник "Circulation".

Най-общо казано вълшебната напитка предпазва от запушване на артериите в следствие на високите нива на "лошия" холестерол.

Освен това в качественото червено вино има отбор от антиоксиданти. Цветът си то дължи на люспите на гроздето, които съдържат т.нар. ресвератрол. Последният се слави като добър помощник в борбата със свободните радикали.

Колко вино стига? Максимата "колкото повече, толкова повече" никога не е добро решение, когато става дума за алкохол. За това специалисти препоръчват на жените да приемат по чаша вино, а на мъжете – не повече от две.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април