Тренировките намаляват вероятността от Алцхаймер

Тренировките намаляват вероятността от Алцхаймер

Най-важното

Алцхаймер е една от неприятните болести, която засяга мозъка. Тя ви кара да забравяте дадени думи и събития. Проучване доказва, че в следващите 20 години, случаите на тази болест ще се увеличат тройно. Но това не означава, че вие не можете да се предпазите от тази неприятна болест.

Изследване на учените от университета в Минесота са доказали, че тренировките намаляват до минимум риска от тази неприятна болест. Ето защо учените съветват да тренирате редовно, ако искате да се предпазите от неприятната болест, която поразява 100 хиляди американци годишно.

Според учените 3 часа тренировки седмично ще ви помогнат да намалите до минимум вероятността от заболяване с Алцхаймер. Най-добрият начин да се предпазите от тази опасна болест е кардиото. Според учените кардиото ще ви помогне да оросите мозъка си и по този начин ще подобрите неговата работа и ще подобрите паметта му. А когато паметта ви е добра, няма място за болестта на Алцхаймер.

Силовите тренировки също ви помагат да намалите вероятността от Алцхаймер, както и йогата и всяка друга активност, която помага да стимулирате сърцето ви да работи по-добре и да изпомпва повече кръв.

Вижте още: Да подобрим здравето си с бягане.

Вижте още: Съвет за дълъг живот.

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април