6 мита за пиенето на алкохол

6 мита за пиенето на алкохол

Докато си попийвате хубаво биричката вижте алкохолните митове, които не са верни.

Биреното ви коремче не е причинено от бира. Алкохолът не причинява съдържането на мазнини в тялото ви, калориите го правят. Факт е, че алкохолът е висококалоричен, но коремчето може да е породено и от мезето на алкохола.

Видът на алкохола има значение за това как ще се напиете. Количеството на алкохола е най-важното, а не вида му. Дали пиете бира или уиски, ако прекалите все ще сте пияни.

Дъвките и ментовите алкохоли лъжат дрегера. Има твърдение, че ако вземете ментова дъвка или бонбони, при евентуална проверка с дрегер, той няма да отчете алкохола, който сте приели. Но няма никакво доказателство за това.

Пиенето на повече алкохол няма да причини махмурлук. С увеличаването на алкохола не премахвате махмурлука, а го засилвате.

Абсентът ви кара да халюционирате. Някои твърдения показват, че абсентът ви кара да халюционирате, но това не е така.

Черните петна не могат да се възстановят. Когато се напиете се случва да имате черни петна от вечерта и да не помните какво сте правили. Някои митове твърдят, че след като изтрзнеете ще се сетите, какво сте правили, но това не е така. Трябва някой ваш приятел да ви разкаже.

Прочетете още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
алкохол митове

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април