7-те тайни на дългия живот

7-те тайни на дългия живот

Най-важното

Навярно всеки от вас иска да живее дълъг и здравословен живот. Това е възможно, ако вземете мерки от рано. Ето 7-те тайни на дългия, здравословен живот, които можете да започнете още веднага.

1. Диета и остаряване. Трябва да приемате тези хранителни, вещества, които са ви нужни, когато сте на определена възраст. Ако искате да живеете по-дълго, трябва да видите тайните на хората от Окинава, Япония, където има най-много столетници. Според проучване на начина на живот на тези столетници, с остаряването си, те са започвали да ядат повече ядки, плодове и зеленчуци и са намалили месото.

2. Не винете никого за вашите гени. В гените на повечето хора е заложено дали дадения човек ще се разболее от някоя болест с увеличаването на възрастта. Ако в рода ви има някой със сърдечни болести или диабет, то е доста вероятно и вие да последвате неговата учас. Но не трябва да се опирате само на гените, ако водите здравословен начин на живот с правилно хранене, повече движение и намаляване на стреса, намалявате с 90% възможността за болести.

3. Яжте натурални храни. Храните в натурално състояние имат най-много хранителни вещества и те са полезни. Избягвайте замразените храни и най-вече консервираните и другите полуготови храни, които са пълни с химикали и консерванти, които вредят на вашия организъм.

4. Придобийте здравословни навици. Най-важното е да изхвърлите нездравословните навици от своето ежедневие. Най-важното е да спрете цигарите и да намалите алкохола. Също така се наспивайте добре и намалете нивото си на стрес.

5. Тренирайте. Според различни проучвания, 15 минути тренировки на ден удължават вашия живот с 3 години. Това е важно, защото упражненията ви карат да се чувствате по-добре и по-здрави. Те подпомагат сърдечната дейност и намаляват нивото на стрес.

6. Намерете добри приятели, на които можете да разчитате. Приятелството е много важно, защото хората са "социални животни". Трябва да имате близки и семейство, защото самотата води до депресията, а тя намалява с няколко годинки живота.

7. Живейте на пълна скорост. Живейте така, че да ви е приятно, да се радвате на живота си и да се забавлявате всеки ден. Защото ако не го правите, увеличавате стреса и увеличавате възможността от различни заболявания.

 

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май