Къщи от бамбук

В Бали!
Къщи от бамбук

Стените, таванът, подът, столовете, капакът на тоалетната чиния... Трудно е за вярване, но почти всичко в тези къщи е направено от бамбук :)

Въпросните еко постройки образуват малко зелено селище, намиращо се край река Аюнг, на остров Бали. Същото е построено от архитектурния бранд Ibuku, по идея на креативния дизайнер Джон Харди и дъщеря му - Елора Харди.

Елора е родена в Бали, но впоследствие получава образованието си в САЩ. Преди да се завърне окончателно в родината си, дълго време се е изявявала като топ дизайнер за модната икона Дона Карън.

Съвместно с баща си, талантливата дама започва да работи по реализацията на идеята си с бамбуковите къщи още през 2010 година. Резултатът е очарователен, нали? 

Селцето се намира в непосредствена близост до Убуд – градче, разположено в сърцето на Бали и известно с многобройните културни събития, които се организират на територията му. Живописните балийски плажове също не са далече... 

702974Green Village

Къщичките се дават под наем, а могат да бъдат и закупени. За повече информация относно цените и условията на продажба обаче, трябва да се свържете със създателите им.

Иначе, хрумката е супер – както знаете, бамбукът е изключително устойчив материал. Освен това е биоразградим, лесен е за употреба и не се нуждае от кой знае каква допълнителна обработка.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май