Нов, модерен дом за цветята

На всичкото отгоре и еко
Нов, модерен дом за цветята

Омръзна ли ви да пресаждате цветята си в скучни саксии? На нас - много. Затова открихме тези сладурски торбички, в които животът на всяко растение може да започне... отначало. По нов, еконачин.

На пръв поглед Dirt Bags изглеждат наистина неприложими в градинарски условия. Обаче, уверили сме се, първото впечатление често лъже.

Защото уникалните контейнерчета за цветя са изработени от изцяло рециклирани пластмасови бутилки и са плод на въображението на Стивън Лоснър.

Едва когато напуска Куинс, Ню Йорк, и се установява трайно в Орегон, американецът разбира, че има зелена мисия: да направи грижата за цветята още по-приятелски настроена към природата.

За да реализира идеите си, той отваря мини фабрика, в която шие собственоръчно всяка от въпросните торбички. Платът, както споменахме, се изработва от рециклирани бутилки, щедро предоставени от различни сметища.

Самата трансформация на пластмасата в груб плат се извършва в завод в Ню Хампшър.

Това, което прави Стивън, е да преобразява материята с помощта на шевната си машина. Така, под сръчните му ръце бързо се раждат, една по една, тумбести, чаровни саксии, готови за редовна употреба.

Dirt Bags могат да се поставят и навън, в лятната градина, например, защото са устойчиви на влага. Освен това платът пропуска въздух, така че цветята не умират от липса на кислород, ако имате такива съмнения.

Модерните сандъчета за цветя се продават в няколко размера: по-малките са отлични за отглеждане на семена, а големите биха удовлетворили всяко грандиозно градинарско хрумване.

А когато изпълнят ботаническата си предопределеност и не са нужни вече, могат спокойно да бъдат сгънати и прибрани в шкафа.

Звучи като доста практична екостратегия, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април