Небелен овес срещу цистит и камъни в бъбреците

За цялостно прочистване от уринарните инфекции!
Небелен овес срещу цистит и камъни в бъбреците

Смятам да споделя с вас една изключително ефикасна рецепта срещу инфекции на пикочните пътища, която научих от Д-р Дора Пачова. Чаят от небелен овес е изключително ефективен при цистит и камъни в бъбреците. От личен опит мога да споделя, че облекчава цялостното състояние при подобни проблеми, особено ако се комбинира и с червена боровинка. 

Чаят е подходящ да се пие и когато нямате конкретни оплаквания като превантивно средство срещу възникването на инфекции.

1549534Thinkstock/Guliver

Ето я и самата рецепта:

1 чаена чаша небелен овес
1-2 скилидки чесън
4-5 чаени чаши вода

В малка тенджера поставете всички съставки и оставете чая да ври на умерена температура за около 4-5 минути. Изключете котлона, след което похлупете тенджерата с капак и оставете за още около 3-4 минути. След което прецедете и пийте на гладно на малки глътки. Полученото количество чай е добре да се изпие в рамките на деня. Освен това е препоръчително да пиете много вода. При възпаление е хубаво диетата ви да се свежда до употребата на варени картофи, накиснати с топла вода овесени ядки или смути от сварен зелен фасул. Избягвайте готварската сол, но можете да употребявате хималайска.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април