Йога: най-добрата грижа за кожата

Или как редовната практика се отразява на външната ни обвивка
Йога: най-добрата грижа за кожата

Искате да се сдобиете със здрава, гладка и красива кожа? Е, добре. Тогава скачайте на фитнес шалтето и правете йога. Не се съмнявайте - редовната практика оказва наистина благоприятно въздействие върху външната обвивка и може да стори за нея милион и една добринки.

Ето как:

На първо място, различните упражнения и техники спомагат за подобряване на кръвообращението. В резултат, богато кръвоснабдената дерма (вторият слой на кожата) се насища с ценни хранителни вещества, необходими на клетките за образуване на колаген и еластин – т. нар. протеини на младостта :)

Освен това, йога оказва прекрасно влияние върху храносмилането. Знаете, че когато същото е нарушено, опасността от проблеми с кожата е съвсем реална. Всъщност, чрез някои асани и дихателни упражнения се осъществява своеобразен масаж върху коремните органи и се търси решение за справяне с акне и други подобни състояния.

Разбира се, една от основните цели на практиката е да елиминира стреса, който често се превръща във "враг номер 1" на външната обвивка. Той нарушава защитната ѝ функция, причинява хормонален дисбаланс и изобщо – нанася не малко щети върху нея. Чрез неутрализирането му нещата веднага си идват на мястото.

Като цяло, йога приветства здравословния начин на живот, а същият няма как да не се отрази положително върху кожата. 

Ако сте съгласни с всичко казано, станете ни приятели във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април