Да заколедим, а? С тази чудна коледна украса

Хайде, да усетим духа на приближаващите празници само за няколко левчета
Да заколедим, а? С тази чудна коледна украса

Ами, това е то: заваля сняг! Да ни е честит и само да ни радва, а не да ни мокри, ако обича :)  Не знам за вас, но на мен появата на снежинките ми носи едно такова коледноооо настроение. Нещо повече, именно по това време на годината започвам да се чудя как да украся жилището си така, че то да е изпълнено с празнична и приятна атмосфера.

Убедих се обаче, че коледните нещица, които се продават по магазините, са безбожно скъпи. Честно ли? Няма никакъв, ама никакъв смисъл да се пръскат много пари за шепа боклуци, поръсени с брокат, ще ме извините. Да, на пръв поглед са красиви, но истинска приказна магия може да се създаде и за левчета. Както направих аз :)

Извадих кашона със старата украса, който беше пълен с играчки и лъщящи орнаменти, събирани от различни години. Измъкнах най-перестия зелен гирлянд, увих го като венец и го сложих върху любимия си скрин. В средата тикнах едни нов свещник за отвличане на вниманието, а наоколо подредих няколко играчки и мандарини. Стана прекрасно!

1118354Красимира Динева/FitWell.bg

В допълнение се сдобих и с коледни салфетки - където и да ги сложиш, действат като магнит :) Една хубава покривка (не е задължително да е с елени) на масата в кухнята също върши прекрасна работа.

1118357Красимира Динева/FitWell.bg

1118359Красимира Динева/FitWell.bg

Тъй като не възнамерявам да си купувам елха, закачих играчките по дръжките на прозорците. Малки или не, тези детайли тотално преобразиха стаите и донесоха уют и неподозирана веселост.

1118358Красимира Динева/FitWell.bg

1118353Красимира Динева/FitWell.bg

Разбира се, през по-голямата част от времето вкъщи ухае на цитрусови плодове още от входа на... блока :) Смятам съвсем скоро да добавя към всичко и аромат на канела, който също лесно се асоциира с приближаващите празници. Липсват ми само шишарките и клонките от бор или ела, но и с тях ще се снабдя.

И ето ти: набързо спретната Коледа! Пробвайте да я реализирате и вие по същия начин, няма да сгрешите. Ще се радвам, ако ми покажете снимки във фен-страницата ни във фейсбук. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май