Супер компактна кухня: К1

Произведена във Франция. Мултифункционална. Искаме я!
Супер компактна кухня: К1

Ох, ох, ох... Помните ли синината, която получихте от невнимателния шкаф, изпречил се неразумно пред крака ви? А, да, и онова изгаряне от миналия месец, защото лакътят ви се оказа в опасна близост до един ъгъл и причини заливането ви с гореща шкембе-чорба?

Точно такива опасности дебнат отвсякъде в модерните ни жилища, които хем са прилично сбити като пространство, хем трябва да поберат минимум цял един живот (а най-често и повече от един)...

На последните си философски размисли обаче получихме изненадващ отговор от френската компания Kitchoo, известна с компактните си дизайнерски решения за кухнята и банята.

Става дума за серията им мултифункционални, но минималистични кухни, които не само пестят място, но изненадват с невероятно практичните си приложения. Един от моделите, а именно К1, за който ще разкажем най-подробно сега, вече има няколко награди, сред които престижни отличия за дизайн от Франция и Германия.

KitchooВъпросният кухненски блок включва минихладилник с камера, 2 индукционни котлона, смесителна батерия с телескопична (сгъваема) чешма, шкаф за отпадъци, който позволява разделното им събиране, чекмедже за прибори с вграден органайзер.

Цялото съоръжение се превръща в обикновен шкаф, докато не се използва – снабдено е с дървен капак, който затваря мивката и котлоните. В изправено положение същият може да бъде оборудван с черна дъска или метална плоскост, върху която да се оставят бележки или просто да наредите колекцията си магнитчета.

Моделът позволява вграждане на компактна миялна машина, но на нас по-скоро ни липсва възможността за интегриране на фурна...

Иначе кухнята се предлага в 2 основни цвята – светъл и тъмен дъб, но са възможни и други разцветки и дори цветови комбинации при индивидуална поръчка.

К1 има и солиден еко заряд – изработена е от дървесина от сертифицирани гори по системата PEFC (която се грижи на международно ниво за балансираното изпозлване на ресурсите в горските масиви). За боядисването на дървесината се използват екобои с минимален негативен отпечатък върху природата, а всички вградени уреди са от най-висок енергийно спестяващ клас.

След всичко казано дотук, изобщо не се учудваме на наградите, спечелени от тази кухня :) Даже и ние бихме й дали една! Е, цената й също е впечатляваща - "само" 5390 евро за базовия модел.

Останалите 4 творения в колекцията на Kitchoo (К2, М1, М2, М3) са снабдени с различни допълнения като абсорбатор, микровълнова печка, малка пералня, екстра шкафове (над основния модул или отстрани), приставки за съхранение на различни аксесоари (които се инсталират над мивката и котлоните). Дизайнерите изпълняват и индивидуални поръчки, гравитиращи около някой от 5-те модела.

Сега ви пращаме в галерията, където можете да разгледате цялата серия. Ние пък почваме да спестяваме за нова кухня, защото цените на компактните модели започват от 3740 евро и стигат до 6800, като всяко допълнение се заплаща отделно... Ще има да събираме...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април