Бирена мая за чиста и хубава кожа

Чудна приятелка на външната ви обвивка
Бирена мая за чиста и хубава кожа

Момичетата от Jenite.bg отново са ни на гости, ей! А само след ред разстояние девойките ще ви помогнат да си забъркате няколко чудни маски за лице от... бирена мая. Същата съдържа голям брой ценни нутриенти, които с общи сили преборват акнето и действат освежаващо на кожата. 

За да осъществите следващите лесни рецепти обаче, ще трябва предварително да се заредите с бирена мая на прах. Ако пък имате в шкафчето си такива таблетки, просто стрийте няколко от тях до получаване на нужното ви количество.

И така! Забъркайте си:  

Почистваща маска

Тази рецепта е много подходяща за дами с мазна кожа и склонност към акне. Нужни са ви 4 с.л. бирена мая, които да разбъркате с розова вода до получаването на гъста каша. Нанесете маската на лицето, оставете я да действа около 30 минути, след което отмийте с топла вода.

Тонизираща маска

Бързо ще възвърнете свежестта на кожата си, ако я "нахраните” със смес от 1 краставица, 2 с.л. кисело мляко и 4 с.л. бирена мая. Разбийте съставките в блендер и нанесете получената каша върху лицето. Постойте с маската около 30 минути, след което я отстранете със салфетка.

Подхранваща маска

Ако имате суха и дехидратирана кожа, то смесете 4 с.л. бирена мая и зехтин до получаването на достатъчно гъста смес. За още по-овлажняващ ефект, можете да добавите и няколко капки глицерин. Нанесете получената маска на лицето и останете с нея около 30 минути.

Изглаждаща маска

За да стане кожата ви мека като коприна, е достатъчно да смесите 4 с.л. бирена мая с лимонов сок. Получената консистенция отново трябва да бъде като на гъста каша. Престойте с маската за 30-ина мунити, след което отмийте с топла вода. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април