Мултифункционален домашен крем

Става за премахване на белези, заличаване на стрии, нощен крем...
Мултифункционален домашен крем

Наскоро осъзнах, че лявата ми половина на тялото е нашарена с разнородни белези – два, от които са от шевове. В момента на осъзнаването се почувствах истински "bad ass", като от "Бързи и яростни", да речем. Но после се сетих, че повечето от белязаните места, всъщност са резултат не от нещо друго, а от детски игри. Просто късмет го наречи, защото всички деца са еднакво палави и не е като да съм била супер непослушното хлапе. Както и да е, при тези мои размишления, реших да си направя някакъв домашен мехлем за премахване на белези. Не с идеята да ги залича съвсем, защото при някои от тях това е невъзможно. А за да станат една идея по-бледи (харесвам бледите цветове). Проучих какви съставки мога да използвам и под ръка ми се оказаха няколко от атрибутите – какаово масло, зехтин, мед и лавандулово масло. За тях е известно, че имат още много полезни качества за кожата, освен премахването на белези. Това, на което акцентира погледът ми беше:

Какаово масло – въздейства активно за заличаване на белези и стрии, възвръща естествения блясък на кожата, заглажда бръчките и предотвратява появата на нови, подпомага преодоляването на възпалителните процеси... Абе, това за стриите ми хареса. Считам го като бонус към избледняването на белезите. Е, и другите свойства са си бонуси, определено.

Зехтин – кой ли не е чувал за "магическото средство" за красота от природата. Това, което ме накара да го използвам в крема е, че способства регенерацията на кожата. Препоръчва се за премахване на белези от акне. Той също се води с ефект "анти-стрии".

Медът се използва за премахване на белези, дори и от хирурзи. Да не говорим за всичките му останали благотворни ефекти.

Лавандуловото масло подхранва кожата и стимулира регенерацията на клетките, според обстойното ми проучване.

И така, като разбрах, че ще си сътворя едновременно продукт за премахване на белези, стрии и хидратиращо средство, ентусиазирано започнах да бъркам съставките в казана (всъщност беше една чаша). Разтопих какаовото масло на водна баня и добавих зехтина, като бяха горе-долу в равни количества. Добавих 1 ч. л. мед. Капнах няколко пъти от лавандулата. Капнах и масла от карамфил и грейпрфрут, защото са ми любими аромати. Между другото, грейпфрутът пък действа антицелулитно. Разбърках... и ароматът се носеше из цялата стая. Вие си представете една стая, миришеща на какао, мед, зехтин, лавандула, карамфил и грейпфрут. Всъщност, беше доста приятно. И сега, когато отворя кутийката с крема, ми идва не да го мажа по себе си, а да си го сложа върху филийка. Но цапам белезите, а понякога и лицето – вечер, защото кожата ми има склонност към изсушаване от слънцето и вятъра. И има ефект. Може пък и да си внушавам, но не мисля, че всичките тези дарове от природата не биха си свършили работа.

Пробвайте и споделете какво мислите тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 29.05.2015 | 18:17
    Здравейте! Пробвах да направя крема, но се получи олио... Дали зехтина не трябва да е по-малко или друго се обърка?

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април