Натуралните масла в помощ на красотата! (III)

Натуралните масла в помощ на красотата! (III)

Сигурна съм, че всяка жена мечтае за блестяща лъскава коса, красиви нокти, по-малко бръчки и дупе без стрии. Искате да имате всичко това, нали?

Не е труднопостижимо – ще се нуждаете от няколко капки натурални масла по кожата, ноктите и косата и само след седмица - две ще видите първите забележителни резултати.

Избирайте студено-пресовани масла от висок клас. Не правете компромиси с качеството и не се скъпете, защото ползите от висококачествения продукт са в пъти по-големи от тези на евтиния!

Масло от карите (шия)

Маслото от карите е изключително богат на витамините А, Е и F. Притежава силно регенериращо свойство, което го превръща в едно от най-предпочитаните масла за възстановяване на сухата и застаряваща кожа. Ефективно се справя с екзема, напукани, лакти, пети, устни, слънчево изгаряне, белези и всякакъв друг вид кожни дефекти. Подхранва, но трудно попива в кожата. Използвайте малко количество, като го задържите поне няколко секунди между дланите си преди нанасяне върху кожата. Съхранявайте на стайна температура. Шия маслото е подходящо за бебешки дупета, защото предпазва кожата от подсичане. Не трябва да се използва от алергичните към латекс!

Масло от шипка

Маслото от шипка е богато на антиоксиданти и витамин С. То е отлично средство против бръчки в зоната на очите и в борбата срещу пигментацията. Възстановява увредената кожа и подпомага зарасването и заличаването на всякакъв вид кожни белези и рани. Ефективно средство срещу всякакъв вид изгаряния. Не е подходящо за мазна или комбинирана кожа - може единствено да нанасяте върху конкретната увредена зона - очи или петна. Използвайте буквално капки от него два пъти на ден. През летните месеци го нанасяйте само вечер, тъй като след използването му през деня трябва да сложите върху лицето си слънцезащитен крем, за да се предпазите от допълнителна поява на петна!

Масло от макадамия

Масло с отлични качества за подхранване, омекотяване на засегнатата и застаряваща кожа. Абсорбира се бързо, което го превръща в предпочитано масло за горещите летни месеци. Използвайте го след баня. Има отлично въздействие върху изтощената коса, като я прави лъскава, мека и здрава. Употребявайте го по време на почивката на море под формата на маска, за да предпазите косата си от изсъхване.

Масло от чаено дърво

Отлично средство срещу всякакъв вид бактерии, вируси, гъбички, ухапвания от насекоми, акне, обриви, сух пърхот и дерматити. Използвайте го умерено - не повече от 4 капки във вана и не повече от 2% в масажни смеси с базови масла (кайсиево, кокосово или жожоба). В случай, че нанасяте директно върху кожата е достатъчна една капка от него локално при третиране на акне.

Масло от пачули

Маслото от пачули е отлично средство за стягане на отпуснатата кожа и нейното регенериране. Ефективно лекува екзема, дерматит, псориазис и язва. Укрепва венците и спира косопада. Успокоява всякакъв вид възпаления вследствие на инфекции. Ароматът му действа отпускащо и е силен антидепресант. Неслучайно е предпочитано средство в аромотерапията, тъй като укрепва самочувствието и се справя успешно със стреса. Силен авфродизиак - увеличава либидото и сексуалното влечение, както при мъжете, така и при жените. Има атисептично действие - използвайте локално върху кожата. Третирайте и след ухапвания от насекоми.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април