Натурално бели зъби с аюрведа!

С няколко стъпки към желаната усмивка
Натурално бели зъби с аюрведа!

Любопитни ли сте да тествате естествено избелване на зъбите?

С няколко лесни за изпълнение съвета можете да се сдобиете с бели зъби и то с помощта на маслата!

Както знаете индийската здравословна система аюрведа използва понятието "Изтегляне с олио", датиращо от хиляди години, като евтино, лесно и ефективно решение на всякакви здравословни проблеми.

Научи изследвания показват, че изтеглянето с олио може значително да подобри състоянието на венците и зъбите. Този метод е изключително ефективен за намаляване на зъбните бактерии, вируси и гъбичките, което от своя страна благоприятства цялостното здраве, свежия дъх и отличния вид на зъбите ви.

Какво представлява този метод?

Изтеглянето с олио е техника, при която 1 супена лъжица сусамово, кокосово олио или шарлан се слага в устата и с жабурене за 15-20 минути от 1 до 3 пъти на ден преди хранене изтегля всички токсини от тялото. Важното в тази терапия е, че олиото привлича различни патогенни вещества в устата, които след това се отстраняват във вид на течност и се изплюват. Олиото има способността да прониква в трудни за достигане джобове във венците, където се зараждат вредните бактерии. След изплюване е изключително важно добре да измиете зъбите и да не погълнете дори капка от течността!

Практични съвети за блестяща усмивка и свеж дъж:

1. Веднага след ставане сутрин напълнете 1 супена лъжица с олио - сусам, кокос или шарлан и я сложете в устата. Изчакайте да се разтопи маслото, ако ползвате кокос.
2. Жабурете в продължение на 10-20 минути. Вероятно първоначално ще ви е трудно да издържите повече от 5 минути. Поне при мен беше така. След седмица ще започнете несъзнателно да увеличавате времето на жабурене.
3. След като усетите, че течността в устата ви е рядка, а не във формата на олио - изплювате в мивката и няколко пъти изплаквате само с топла вода.
4. Измивате добре зъбите си с паста и четка и отново изплаквате няколко пъти с топла вода.
5. Свежият дъх си заслужава усилията, нали?!

Учените неотдавна доказаха, че с този метод се постига естествен пилинг на зъбите без да се нарушава зъбният емайл. Неговата ефективност е добра и в борбата с пародонталните заболявания.


Нуждаете се единствено от любимото си масло и постоянство! Желаните резултати няма да закъснеят – обещавам ви.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април