Не! На акнето през лятото

С няколко прости трика
Не! На акнето през лятото

Виждаме, че усилено приготвяте тялото си за плажа. Постепенно и сигурно го "оборудвате" със секси мускули и с приятен, здравословен тен. Поздравяваме ви. Но! Къде остана грижата за кожата? Като че ли не влиза в топ класацията на приоритетите ви. А трябва.

Защото лятото е "чудесен" период за развитие на акне не само по лицето, но също и по гърба, гърдите и раменете. Професионални виновници за появата му са жегата, по-обилното потене и честата употреба на овлажняващи лосиони и слънцезащитни кремове + бонус: препарати срещу комари, мухи и техните приятели.

Съмняваме се обаче, че борбата с пъпки ви звучи като особено вълнуваща лятна перспектива. Ако искате да я избегнете, заложете на тези правила: 

100% памук

Когато тренирате или просто се разхождате в горещ ден, носете тениска или топ (потник) от памук. Памучните материи допринасят за по-малко потене и по-лесно изпаряване на потта. Така кожата ви остава сравнително суха и защитена от мръсотия.

Във фитнес клуба винаги носете хавлиена кърпа, която слагайте над шалтето. Защото, вследствие на редовна употреба, повечето постелки в залата са си истински развъдници на бактерии.

Резултатът: допирайки голите и открити части по тялото, лесно замърсявате кожата и допринасяте за възпалението й.

Редовно ексфолиране

То предпазва порите от запушване и появата на пъпки. Голяма част от ексфолиантите, предлагани на пазара, почистват сравнително добре. Но спокойно може да ползвате и домашно приготвена тяхна алтернатива. Овесените трици, например, са чудесен, евтин и естествен избор за ефикасно ексфолиране. Сигурно вече сте го изпробвали??

По-малко слънце

Широко разпространено е мнението, че слънчевите лъчи "изпичат" пъпките. Обаче, те по-скоро ще влошат състоянието на акнето ви, отколкото да ви отърват от него.

"Пърженето" на възпалена кожа, лишена от всякаква защита срещу слънцето, рискува да завърши с черни точки и трайна повреда.

Съвет: винаги ползвайте качествени слънцезащитни продукти и не излагайте тялото си на продължително стоене под слънцето.

Е, вече сте наистина готови за плажа! Дерзайте ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април