Не! на подпухналите клепачи

С няколко изпитани тактики
Не! на подпухналите клепачи

Сигурни сме, че ви се е случвало да се събуждате с подпухнали клепачи – двойно по-големи от нормалния им размер. Причините могат да бъдат много: недоспиване, натрупана умора, злоупотреба с алкохол и редици други.

Е, станалото, станалото. В такива моменти обаче ви съветваме да си помагате ето така:

1) Не подценявайте силата на водата. Веднага наплискайте лицето си с няколко ледени шепи. Освен, че ще се събудите бързо, това със сигурност ще намали подпухналостта, не се съмнявайте.

2) Ако обаче ситуацията остава същата, продължете с терапията по следния начин: напълнете малък съд с вода и сложете няколко ледчета вътре. Целта е да получите супер студена прозрачна течност. После намокрете с нея два тампона памук и ги поставете върху очите за период от 5-10 минути.

3) Забравихте ли за магическите приложения на чаените торбички? Ами, нeдейте! Защото те също са чудесен начин да се погрижите за зрителния си орган и за областта около него. Лепвайте по една на всяко око (вече използвана и леко охладена). Обещаваме ви, че ще се почувствате значително по-добре.

4) Нарежете краставичка на кръгчета и бързо поставете две върху клепачите. Вълшебницата ще "отвори" кръгозора ви за нула време. Добрата новина е, че картофът ще ви направи подобна услуга – само го разрежете наполовина и с половинките действайте по гореописания начин.

inm.com5) Сложете няколко лъжици в хладилника, където ги охладете хубавичко (може да ги бутнете във фризера, за да стане значително по-бързо). После разположете приборите върху затворените си клепачи с опаковата им страна. Готино е, нали?

6) А като сте тръгнали, може да охладите и крема си за лице. После с него намажете зоната около клепачите и самите тях.

7) Розовата вода също прави чудеса, знаехте ли? Може да се уверите, че е така, като за целта измийте с нея цялото лице.

8) Момичета, съветваме ви да не слагате грим точно сега. Дайте почивка на клепачите си и ги оставете да си възвърнат нормалните размери.

Както се досещате, това са само помощни средства за разрешение на проблема. За да избегнете случването му, би било добре да си осигурявате достатъчно количество сън, да не злоупотребявате със спиртните напитки и да приемате доволно количество вода ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май