Пъпчаса? Тогава пробвай това...

Натурални маски против пъпки и черни точки
Пъпчаса? Тогава пробвай това...

Малко неприятно е да намериш кожата си засята от дребни и едри несъвършенства, така да се каже. Иска ти се набързо да им разкажеш играта, но това пък често води до още повече несъвършенства. Затова най-добре е справянето с тях по хуманния начин – природосъобразна маска за лице.

Ето две алтернативи на натурални пъпкотрепачи и пороизчиствачи:

  1. Оръжие срещу досадните пъпки – всичко необходимо за приготовлението му са 2 домата и 1 с. л. мед. Двата продукта се правят на пюре (за да направят и врага на пюре). Консистенцията се налага върху засегнатите участъци (например лицето) като маска. Престоят с пъпкотрепача трябва да е десетина минути. След това се отмива с вода. Тази маска е подходяща за честа употреба, тъй като съставките са натурални. Освен изчистващо действие, има и друго - премахва белезите от старите гадни пъпки.

  2. Оръжие срещу черни точки – лимон и жълтък са в основата му. Лимонът се разрязва на две равни части и се изстисква първо едната половина. С получения сок се залива жълтъкът. Тази смес трябва да престои едно денонощие. След 24 ч. се изстисква и втората половина на лимона към престоялата отвара и маската се нанася. Стои се с нея 20 минути, след което се снема с хладка вода.

Да знаете, че въпреки войнствения език сме за мир (но не и с пъпките и черните точки). Ако споделяте становището ни, елате на най-мирната страница във фейсбук пространството.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април